Ratatouille

Dette er en ekte ratatouille. Den er like god kald som varm, tar tid men det er verdt tiden du bruker.

250 g squash i terninger
250 g aubergine i terninger

5-6 hvitløkfedd delt i to
2-3 hele tomater (ca 250 g)
2 løk (ca 250 g)i grove terninger
250 g røde paprika uten kjernehus i terninger
1/2 ss knuste korianderfrø
10 revne basilikumblader
1 laurbærblad
2 ss ekstra virgin olivenolje
litt maldon sea salt og nykvernet pepper

Legg aubergine- og squashterningene på en tallerken og strø over salt og dekk den med plastfolie. Sett tallerkenen i kjøleskapet og la den stå natten over.

Fres de halve hvitløkkfeddene raskt i en gryte i varm olje. Tilsett de hele tomatene og litt salt. Kokk opp og la blandingen syde under lokk til tomatene er kokt istykker. Rør forsiktig om av og til. Press tomatene gjennom en sil. Kok opp igkjen tomatsausen og la den putre uten lokk på svak varme i ca 1/2 time til tomatsausen er tykk.

Ta litt olje i en panne og fres løken til den blir gylden (får litt farge) og hell den over i gryten med tomatsausen. Fres paprikaen og rør dem inn i tomatsausen. Hell vesken av aubergine- og squashterningene og tørk dem med kjøkkenpapir og stek dem i en en varm panne til de får litt farge. Hell dem deretter over i tomatsausgryta.

Tilsett den knuste korianderen og laurbærbladet i gryta og la det hele putre på svak varme i ca 1 time. Rør om av og til. Gryta skal ikke koke. Trekk gryta av varmen og avkjøl. Varm gryta igjen og rør inn olivenoljen og basilikumbladene. Smak til med meldon sea salt og nykvernet pepper.

Nå kan du enten la gryta avkjøles og serveres kaldt eller servere den lunken for eksempel med salat og godt brød eller som tilbehør til andre retter.

Gresk mat

Fisken bugner på markedet i Korfu by.

Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu

bradager.net

Startsiden
Matsidene
Alle oppskriftene
Akerselva
Grünerløkka
Hellas
Korfu
Mytologi
Rutetider