Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
   Nytt fra løkka
   Hva skjer
   Butikkene
   Gallerier - utstillinger
   Gatene
   Historien
   Restauranter, barer og puber
Hellas
Korfu
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Lokale linker

Siste nytt!


Velkommen
til nyheter fra Grünerløkka. Her finner du små notiser om og fra Grünerløkka.


Du kan være med på å gjøre denne siden til en leseverdig side for oss som er glad i Grünerløkka. Send meg tips om stoff du mener bør være med på siden og andre bør få del i. Du kan sende stoffet på e-post ved å bruke e-postvalget i menyen til venstre.


Vannføringen i Akerselva reduseres

Møllafossen 26. november 2006 - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen Oslo kommune melder på sin nettside at vannføringen i Akerselva reduseres.

Nettsiden til Oslo kommune melder at prognosene anslår lite nedbør de nærmeste dagene.

Siden nedbøren minker vil vann- og avløpsetaten redusere vannføringen i Akerselva fra 32 000 l/s til 25 000 l/s tirsdag morgen. Drikkevannsmagasinene er nå fulle og byen er godt sikret med drikkevann.

27. november 2006 kl 22:00.


Elvelangs i høstflom

Møllafossen 25. november 2006 - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen I dag var det som å oppleve vandringen ved høstjevndøgn langs Akerselvas bredder.

Det var trangt om plassen på gangveien langs Akerselva. Folk var ute for å se skuespillet langs elveløpet og det var mange fotografer som fanget inn det som skjedde langs elva.

Dagen viste seg fra sin beste side med sol og varmt vær og folk nøt dagen.

26. november 2006 kl 21:00.


Rehmans 5 - Baldoria 1

To av Grüneløkkas utesteder fikk besøk av uteløver denne uka.

Aften og Dagsavisen har de siste dager besøkt hvert sitt spisested på Grünerløkka. Den ene fikk en fem den andre fikk en på poengbarometerene.

Rehmans, som er besøkt av mange anmeldere de siste årene, besto med glans denne gangen også. Nystartede Baldoria besto ikke.

Skippern og Olivia fra Aften besøkte Rehmans og Byløvene fra Dagsavisen besøkte Baldoria som åpnet i Thorvald Meyers gate 43 for kort siden (i lokalene hvor Spøk og Spenning var fram til høsten 2006).

Les testen av Rehmans

Les testen av Baldoria

Snart kommer vi med egne tester - gled deg!

17. november 2006 kl 21:00.


Dansens Hus presenterer en forestillingtriologi

av ZERO VISIBILITY CORP. / INA CHRISTEL JOHANNESSEN

zero visibility corp. er et av Norges mest etablerte dansekompanier. Kompaniets koreograf Ina Christel Johannessen har arbeidet i norsk dans i mer enn 25 år. Det er med glede og stolthet at vi for første gang kan presentere en trilogi av denne anerkjente koreografen, og dermed kan vi se kompaniets utvikling de seneste årene, alt i løpet av to uker.

De to helt ferske produksjonene «(but) that night I found her very alluring» (première hos O Espaço do Tempo i Portugal 29. mars) og det nyeste verket «I have secret to tell you (please) leave with me» (première på Dansens Hus i Stockholm 11. oktober), har sine Oslo-premièrer på Dansens Hus.

Den suksessrike duetten «...it¹s only a rehearsal» har turnert verden rundt, blant annet med stor oppmerksomhet ved Sydney Opera House, kommer nå tilbake til Oslo, kanskje for siste gang.

Forestillingene spilles på Kunsthøgskolen i Oslo Scene 4 (ved siden av Foss videregående skole, inngang fra Steenstrupsgate=

Priser og program www.dansenshus.com

26. oktober 2006 kl 21:00.


Nok en sushirestaurant stengt på Grünerløkka

Denne gangen er det Kitty Sushi.

I følge Mattilsynet har restauranten svært dårlig renhold.

De ansatt vasket blant annet hendene i oppvaskkummen.

26. oktober 2006 kl 11:00.


Beste østkant

Du vil helt sikkert kjenne deg igjen på bildene til Mette Giæver. Hun maler nå bilder fra Grünerløkka og Beste Østkant. Her finner du kjente personer du daglig kan møte på Løkka. Kjenner du ikke igjen alle så kan du jo ta en tur rundt på løkka etter bildene hun har lagt ut på nettstedet sitt. Opplev Løkka på nytt sett gjennom Mettes øyne.

Har du gamle fotografier fra Beste Østkant som du vil stille ut sammen med Mette Giævers malerier på Rådhusgalleriet 5-13. mai 2007.

Ta kontakt med Mette Giæver mob 474 00 704 eller mette@mettegiæver.com.

Historielaget på Grünerløkka vil scanne og registrere bildene, slik at de kan bli en del av vår kulturarv.

Bildene kan leveres på Deichmanske bibliotek på Schous plass. Du vil få dem igjen etter utstillingen.

Se noen bildene på Mette Giævers nettsted - www.mettegiaever.com

25. oktober 2006 kl 01:00.


Helt Rått stengt av mattilsynet

I går ble 17 serveringssteder i Oslo sjekket av Mattilsynet i Oslo. Dette er en del av en storaksjon som mattilsynet gjennomfører denne høsten. Aksjonen er varslet og det er derfor spesiellt ille at steder blir stengt.

I gårsdagens aksjonen ble tre steder stengt med øyeblikkelig virkning. En av disse ligger på Grünerløkka. Det er Helt Rått i Sofienberggata. Helt Rått som serverer sushiretter ble stengt øyeblikkelig.

Marit Kolle i Mattilsynet i Oslo uttaler til NRK Østlandssendingen:
"Hos de tre restaurantene som ble stengt, kan det være helsefarlig å spise maten"

Restauranten må dokumentere at alle feil og mangler er rettet før den får åpne igjen.

Mattilsynet i Oslo skal kontrollere 250 restauranter og serveringssteder i Oslo i løpet av aksjonen. Vi håper at de andre restaurntene og serveringssteder på Grünerløkka har rent mel i skapet.

24. oktober 2006 kl 13:00. Sist oppdatert 24. oktober kl. 21:00.


IBSENBUSSEN på Schous plass

Tirsdag 24.10 til lørdag 28.10 Kl 11 til 15 ( lørdag 12 til 15)

I denne IBSENBUSSEN, dekorert av grafittikunstneren Coderock, får du en total og multimedial opplevelse av Ibsen. Se film og fotografier, les bøker, hør lydbøker, surf på opplevibsen.no og ibsen.net. Mobilen er både et minibibliotek, et minigalleri og et miniopplevelsessenter.

Reinert Mithassel / Kultur- og idrettsetaten, Deichmanske Bibliotek har regissert og bygget opp "bussen" til et spennende oppelvelsessted over Henrik Ibsens liv og verk.

21. oktober 2006 kl 16:00.


Ny side på www.bradager.net

Vi har nå lagt ut en ny side på www.bradager.net.

Her finner du en oversikt over gallerier og utstillinger på Grünerløkka og nærmeste nabolag. Har du informasjon som bør inn på denne siden så gi beskjed.

3. oktober 2006 kl 17:00.


Gode, gamle Grünerløkkafilmer
Tirsdag 26. september klokken 19:00


Tirsdag 26. september er det igjen tid for kinoteket på biblioteket på Schous plass klokken 19:00.

Denne gangen er det gode, gamle filmer fra Grünerløkka.

24. september 2006 kl 20:00


Torsdag 21. september klokken 20:00 - 23:00
Elvelangs i fakkellys - vandring langs Akerselva ved høstjevndøgn.Denne kvelden er viet til den dagen når dag og natt er like lange. Høstjevndøgn forteller oss at lys og mørke er i balanse. 2600 fakler tennes langs Akerselva og stemningen stiger.

La hund og sykkel bli hjemme og ta godt vare på barna. Bruk ikke lettantennelige klær. God tur.

7. august 2006 kl 20:55


HEDDA-GO-LUCKY Cirkus Kha Oom


Tresnett - kirkelig kulturverksted Kirkelig kulturverksted spiller i tiden 22. august - 29. august HEDDA-GO-LUCKY Cirkus Kha Oom i Kulturkirken Jakob

Spilles alle dager klokken 17:00 og 21:30, untatt torsdag 24 hvor det spilles klokken 13:00 og 21:30. Dørene åpnes 30 minutter før forestillingen, vær oppmerksom på at det er nummerte plasser.

HEDDA-GO-LUCKY begynner der Ibsens skuespill slutter: Med varsom skalpell entrer ensemblet i Cirkus Kha Oom Heddas hjerne idet kula løsner i magasinet. En intens indre verden trer fram, og vi følger Hedda på hennes turbulente reise i møtet med seg selv og sine indre krefter. Det blir en reise som for Heddas del bare har én utgang.

Cirkus Kha Oom er en internasjonalt sammensatt gruppe som består av et fast produksjonsapparat innen scenografi, kostymedesign, spesialkomponert musikk, lyd- og lysdesign, regi og dramaturgiat. Diverse profesjonelle artister og performere fra inn- og utland danner den utøvende delen av ensemblet, sammen med et band som består av musikere med lang fartstid på den norske rockearena.

I Ibsenåret 2006 har Cirkus Kha Oom valgt å lage nysirkus av Hedda Tesmans dødsøyeblikk – et øyeblikk som strekker seg til en forestilling på 75 minutter. I samarbeid med dramatiker Turid Svensøy er forestillingens selvmordstematikk forankret i vår egen samtid. Uten å løfte noen moralsk pekefinger vil de vise en verden som er alt annet enn tiltrekkende.

Det er i alle fall det Hedda oppdager. Etter et første møte med egne uforløste egenskaper tar uhyggen fort over.

HEDDA-GO-LUCKY er produsert av Cirkus Kha Oom i samarbeid med Kulturkirken Jakob og Det Åpne Teater, og med støtte fra Norsk kulturråd, Ibsenåret 2006, Fritt Ord, og Fond for Utøvende Kunstnere.

Billetter er nå lagt ut for salg.

Produksjonsapparat: Regi: Kirsti Buchanan Ulvestad Musikk: Egil Stemkens Koreografi: Øyvind Jørgensen Scenografi: Catherine Haanes / Lasse Eriksson Film: Klaus Rødahl Kostymedesign: Bjørnar Aaslund Tekstutvikling: Turid Svensøy Manus og tekst: Nicola Samad / Kirsti Ulvestad Lysdesign: Cathrine Kleivdal

Performere: Hedda: Nicola Samad Maestro: Max Normal Spirit Child: Gunnar Brøntveit Hope: Mia Lindholm Joy: Sanna Huttunen Passion: Ari Levanael Honesty: Biniam Yhidego Freedom: Elisabeth Helland Larsen Trust: Vladimir Grinchenko Underdog 1: Pasi Warsell Underdog 2: Lars Vold


www.cirkus-khaoom.com

Priser og program www.kkv.no

Hvis ikke annet er angitt selges billettene på BillettService - 815 33 133

7. august 2006 kl 20:55

Andre inntaksrunde til videregående opplæring


Alle som står på venteliste til høyere ønsker blir nå behandlet. Andre inntaksrunde vil være klar ca. 10. august.
Les mer

7. august 2006 kl 20:30


Så var det slutt


Blomsterhandler Andersen, Quick fotoservice, Oslo Sykkelcompagni, Markblomsten og Bia2 har alle stengt dørene den siste tiden. Quick fotoservice stengte i mai og Markblomsten la inn årene i juni i år, Oslo Sykkel compagni og Blomsterhandler Andersen (som åpner ny butikk i Markblomstens lokaler) stengte lørdag 19. juni. Bia2 stengte også i juni.

Brilleland flytter inn hos Quick fotoservice, Oslo Sykkelcompani blir erstattet med nok en eiendomsmegler.

Blomsterhandler Andersen blir erstattet med klesbutikk i en av kjedene selv om ingen vil fortelle hvilken.

Det blir også nok en frisørkjede på løkka, kanskje i Thorvald Meyers gate i Bia2's lokaler? Vi følger med!

13. juli 2006 kl 21:30


Høsten på Grünerløkka


Markedsdagene på Grünerløkka august 2005 - foto Bradager.net Høsten på Grünerløkka er spekket med høydepunkter. Det blir som vanlig to helger med bilfrie gater og liv i parker og gater. Kino i parken på Schous plass, ny Oslo-film i Birkelunden, Oslo Jazzfestival, Oslo world music festival, Blå, Kaos, Parkteatret, Hausmania, quiz, Dansens hus, masse moro på Deichman på Schous plass og mye, mye mer.

Bradager.net kommer snart til å presentere store deler av programmet for høsten. Allerede ligger det på siden om hva som skjer på løkka flere av de kommende høydepunktene. Det blir vandring langs Akerselva torsdag 21. september og det blir helt sikkert quiz, fotball og annen idrett på storskjerm over hele Grünerløkka.

Vi håper å kunne presentere store deler av høstens program allerede 10. august, men det blir flere tilbud enn det vi kan tilby på et så tidlig tidspunkt.

Men for å få til dette må du som arrangør og du som bruker av Grünerløkka gi beskjed om hva som skjer eller fortelle til de lokale arrangørene hvor de skal melde inn sitt program!

Vet du om arrangementer som ikke allerede ligger på siden om hva som skjer på løkka så send en epost med en gang.

10. juli 2006 kl 21:00


"Gatekamp" til Grünerløkka


17.-21. juli arrangeres "Gatekamp" på Ballplassen ved Kuba hver dag mandag til fredag 12:00-17:00.

Med Gatekamp kaster osloidretten seg inn i kampen om gata gjennom seks sommeruker, derav navnet. hensikten er å gi hjemmeværende ungdom et aktivitetstilbud i en sommerstille by.

Hovedmålgruppen er ungdom mellom 13-16 år, men ingen blir avvist. På menyen står trampoline, airtrack, in-line, streetbasket, innebandy, skateboard, teppecurling, fotball, rulleskøyter mm. Aktivitene er gratis og det er ingen påmelding.

5. juli 2006 kl 21:00


Fotball-VM


Fotball vm på Sangam - foto Bradager.net Verdensmesterskapet i fotball trekker seere til Grünerløkkas puber. Det er varmt inne i puber og barer.

Ølet sprudler på utestedene og oppfinnsomheten er stor når varmen inne i lokalene er uutholdelig. Noen sitter og tar hyppige turer ut for å trekke luft i det varme været.

På Sangam i Thorvald Meyers gate har noen av gjestene funnet sin egen løsning på varmeproblemet. Slik kan det også gjøres når vinduene er tildekket slik at lokalet innenfor er mørkt og varmt.

1. juli 2006 kl 23:00


Hvor blir det av vannet?


Bassenget i Birkelunden mangler fortsatt vann - foto Bradager.net 31. mai skrev bydelen i nyhetsbrev følgende om utbedringen av fontenen i Birkelunden:

"Fontenen i Birkelunden er ferdig neste eller påfølgende uke".

I dag 1. juli var bassenget fortsatt like tomt for vann. Bortsett fra noen rester eller regn.
 

1. juli 2006 kl 23:00


Südøst bytter eier igjen


Südøst på Grünerløkka skifter eier igjen - foto Bradager.net Südøst byttet eiere ved årsskiftet og nå har restauranten igjen fått ny eier. Denne gangen er det Umoe Catering og eieren Jens Ulltveit-Moe som har kjøpt stedet.

Umoe Catering eier dermed tre restauranter på Grünerløkka. Tidligere i år kjøpte Umoe Catering Bistro Brocante og Fru Hagen i Thorvald Meyers gate.
 

30. juni 2006 kl 17:00


Ufremkommelige fortau på Grünerløkka


Reklameskilt, uteservering, sykler og mer hindre framkommeligheten på Grünerløkka - foto Bradager.net Grünerløkka juni 2006 er ufremkommelig. Butikkene setter reklameskilt midt på fortauet og på en slik måte at du må svinge rundt dem for deretter å går rundt nok et skilt. Strekningen fra Nybrua i Thorvald Meyers gate er værst. På østsiden av gaten forbi trikkestoppestedet Nybrua må en gå i sikk-sakk mellom og rundt reklameskilt, bord på uteserveringer og parkerte sykler og hunder.

Vi som er kjent på Grünerløkka vet at det greieste er å gå på vestre fortau på denne delen av Thorvald Meyers gate. Tilreisende og besøkende blir tvunget ut på plattformen til Oslotrikken for deretter være nødt til å gå i gata forbi neste serveringssted.

29. juni 2006 kl 12:15


Solidaritetsfestivalen 2006


Glade konsertgjester under Solidaritetsfestivalen 2006 - foto Bradager.net Solidaritetsfestivalen ble arrangert søndag i solidaritet med zapatistene: "En verden som rommer mange verdener". Festivalen ble arrangert i vekslende vær men de fleste koste seg for det. Folk kom og gikk hele dagen og mange holdt ut til konserten med Mari Boine som startet ca 45 minutter senere enn anonsert.

Da arrangementet ute i Kubaparken ble avsluttet fortsatte kveldenes arrangement på Pavilion både ute og inne.
 

26. juni 2006 kl 16:15


Solidaritetsfestivalen 2006


Solidaritetsfestivalen arrangeres for andre gang av Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) med initiativ fra solidaritetsbrigaden til Chiapas høsten 2005.

I Mexico, i den sørligste delstaten Chiapas, samarbeider LAG med Zapatistene (EZLN). Zapatistenes kamp i Mexico startet som en kamp for frihet, rettferdighet og verdighet for urfolk i Chiapas, men kampen har ekspandert og er i dag en kamp for alle mexicanere som føler seg ekskludert. Kampen er for de som ikke passer inn i et A4-samfunn. Kampen er for feminister, homofile, barn, kvinner, menn og urfolk. Og kampen er også for oss i Norge som ikke kan godta et samfunn, som ikke har plass til alle.

Derfor vil vi arrangere en solidaritetsfestival. Fra rødt til blått, fra høyre til venstre, fra øst til vest, fra sør til nord, kvinner, menn, barn, unge og gamle fra alle verdens land er velkommen til Solidaritetsfestivalen 2006.

Band
Mari Boine
Menneskebiblioteket
Rettferdig marked med varer fra Max Havelaar
Fotoutstilling
film
Barnehjørne m/veggmaling, sirkusskole fra kl 12:00
Salsakurs med Henning Pierre Cruz
Grupo união na capoeira
Klesbyttemarked
Dokumentarfilmvisning om zapatistenes kamp for autonomi

Fellesgrill. Ta med egen grillmat!

22. juni 2006 kl 23:15


Avslørte bondepiker best på grillsaus


Avslørte bondepiker vinnerne av grillsaus i NM i grill 2006 - foto Bradager.net Norgesmesterskapet i grilling ble avholdt i Sofienbergparken på lørdag. 13 lag var med i konkurransen som ble vunnet av Jessheim BBQ Boys. Vinnerlaget fikk førsteplass i klassene for lammelår og grillsaus og havnet på tredjeplass i grillsaus. Disse plasseringene holdt til sammenlagt seier og norgesmestertittelen.

Klassen for grillsaus ble vunnet av Avslørte bondepiker og de leverte sitt siste bidrag med hjemmelaget leveringssang.

Vinnersausen

0,75 dl olivenolje, 1 hakket løk, 3 fedd hvitløk, 100g sukker, 1/3 flaske soyasaus, 1/2 flaske worcestershiresaus, 1 ss honning, 2 ts sirup, 1 hakket pepperoni og 1 stor boks med hakket tomatino.

Olje, løk, pepperoni og hvitløk karamelliseres med sukkeret. Soyasaus og worcestershiresaus tilsettes under oppkoking. Tilsett så sirup, honning og tomatino og kok videre i ti minutter.

Norgesmestere ble Jessheim BBQ Boys. I alt var det 15 lag som deltok i NM i grilling i Sofienbergparken denne flotte søndagen. Det ble konkurert i klassene svinenakke, lammelår, spareribs, grilltallerken og beste grillsaus.

18. juni 2006 kl 07:15


Sommertider på Deichmanske bibliotek på Schous plass
I juni, juli og august er biblioteket åpent mandag, tirsdag og onsdag mellom 10:00 og 18:00. Torsdager er åpningstiden fra klokken 10:00 til 15 mens den på fredag er fra klokken 11:00 til 15:00.

Lørdager i juni og august er biblioteket åpent fra 11:00 til 14:00, mens det er stengt lørdager i juli.

Biblioteket holder stengt på søndager i juni, juli og august.

9. juni 2006 kl 07:15


Nå kan du kjøpe en bygård eller to på Grünerløkka
På www.foosco.biz ligger to bygårder på Grünerløkka ute for salg. De to gårdene er Markveien 24A og 24B som har en prisantydning på 13,5 mill + offentlige omkostninger.

Den andre gården er nabogården Markveien 22A og 22B som har en prisantydning på 18,5 millioner + offentlige omkostninger.

8. juni 2006 kl 21:35


Trådløse Grünerløkka
Fra i dag tilbyr nok et utested på Grünerløkka trådløst, gratis internett tilgang. 4 Brødre tilbyr nå trådløs internett tilgang for sine gjester.

Bradager.net jobber nå med en oversikt over hvor du har tilgang til trådløst internett på Grünerløkka. Det er blitt mange steder (inklusivt bydelens nettverk som er knyttet opp mot Telenor og er blitt betalingstjenester) etterhvert men vi har ikke oversikt over alle steder.

Meld inn hvor du vet det er internett-tilgang og vi vil publisere en artikkel i midten av juni. Bruk e-post i menyen.

8. juni 2006 kl 21:35


Kultur- og markedsdager på Grünerløkka


Markedsdagene på Grünerløkka august 2005 - foto Bradager.net Grünerdagene går av stablen fra fredag 9. juni til søndag 11. juni.

Det meste forgår på lørdag i Olaf Ryes plass. Det starter med Haddy N'jie klokken 12:00 fortsetter med Terje Nordgarden, Steinar Albrigtsen, Jørun Bøgeberg Trio, Vidar Bush "Starfish", The Blackbirds.

Det blir markedsboder, bilfrie handlegater, trubadurer i Markveien og uteservering av mat og drikke.

Søndag er det kunstauksjon på Olaf Ryes plass klokken 14:00 ved Galleri Ord & Bilde AS. Det blir auksjon av orginalgrafikk av norske grafikere som Thorstein Rittun, Eldag Parr, Dag Hol, Jens Mathisen, Elling Reitan med flere.

Sjekk hva som skjer på Grünerløkka her! På bradager.net finner du en oversikt over hva som skjer på Grünerløkka de nærmeste dagene. Vet du om arrangementer som ikke står her så send meg en e-post og fortell det du vet.

8. juni 2006 kl 06:45


Musikkfest Oslo


Lørdag 3. juni er det igjen klart for Musikkfest Oslo. Det er nå 15. gang Musikkfest Oslo arrangeres. De første årene under navnet Musikkens dag.

I år er det fem scener på Grünerløkka. Det blir scene ved Jacob kirke, Hausmania, Blå (selvfølgelig), Olaf Ryes plass og Birkelunden.

Program finner du på www.musikkensdag.no

1. juni 2006 kl 18:00


Nye butikker på Grünerløkka


Ceramo - eastdesign 2. juni 2006 - foto Bradager.net I dag gjenåpnet Ceramo i samarbeid med Eastdesign på hjørnet av Sofienberggata og Markveien.

www.eastdesign.no

I de gamle lokalene til Joker på hjørnet av Thorvald Meyers gate og Grüners gate åpnet Granit. Granit selger oppbevaringsløsninger for bad, kjøkken, kontor. Videre selger de krydder, lys, kjøkkenutstyr og mye annet.

Utvalget finner du på www.granit.com

1. juni 2006 kl 17:55


Uteserveringen på Blå åpner


Uteserveringen på Blå - foto Bradager.net I dag åpner uteserveringen på Blå

Tid for utepils og musikk.


4. mai 2006 kl 13:55


Tufte mot landslaget


Tufte IL mot Landslaget - foto Bradager.net I dag spilte Tufte IL mot tidligere landslagsspillere på Dælenenga.

Resultatet er ikke kjent.


30. april 2006 kl 17:55


Tid for vårrengjøring


Tid for vårrengjøring 25032006- foto Bradager.net Snøen forsvinner fra gater og fortau i strøket vårt. Tilbake ligger papir, hundemøkk, sand og annet griseri.

Noen tar faktisk ansvaret for vårrengjøringen.

Her tar en eldre kvinne kost og spade i bruk for rengjøring foran en boligblokk i Københavngata på lørdag formiddag.


26. mars 2006 kl 20:55

Barnevogn nesten truffet av takras


Dårlig snøbrøyting i Thorvald Meyers gate 11032006 - foto Bradager.net Litt før 17:00 falt det ned is fra taket i Thorvald Meyers gate 76 og traff nesten en barnevogn med et lite barn i.

Politiet sperret av området og brannvesenet rykket ut og ryddet taket for istapper og snø.

En time senere ble fortauet igjen åpnet for fotgjengere.


13. mars 2006 kl 19:55

Trikkestans nå igjen!


Dårlig snøbrøyting i Thorvald Meyers gate 11032006 - foto Bradager.net Litt før 19:00 i dag var det nok en gang stans for Oslotrikken i Thorvald Meyers gate. Denne gangen var det rett før krysset Thorvald Meyers gate - Korsgata - Schous plass rett før Sangam. Trikken sto i nærmere 30 minutter. Bilen ble heist opp på bilen til Viking. Trikken fortsatte sin meget forsinkede ferd til Kjelsås.

Viking kjørte inn i forlengelsen til Korsgata mot Toftes gate. Trafikksjefen og Vikingsjåføren utveksler et par ord.

Hvem kommer da?
Sjåføren kommer ruslende og ser bilen sin oppe på Vikingbilen. Han strener bort til den, kvitterer på diverse papirer, Viking senker bilplanet med bilen på og sjåføren setter seg inn i bilen og kjører ned fra planet.
I mellomtiden har 100-vis av reisende med Oslotrikken fortsatt sin reise hjem, til et besøk på Grünerløkkas utesteder eller kulturarrangementer eller fått en lite hyggelig start på en kveld som skulle bli "dagen" som alt klaffet.

Hvorfor kommer ikke trikken fram?
Tja, sjåføren får ta sin del av skylden, men Samferdselsetatens manglende vedlikehold - brøyting - og bortkjøring av snø må ta sin del av skylden.

Området skulle ryddes og snøen bortkjøres for 3 - tre uker siden. Alt var merket. Parkerte biler var borte. Det eneste som manglet var bortkjøring og brøyting. I Korsgata derimot (vi er glad for det) ble gata brøytet en uke senere og skiltene sto oppe over en uke etter at brøytingen og bortkjøringen var utført.

9. mars 2006 kl 21:55

Ny melding om brann


Rundt 07:00 tiden i dag morgen ble det meldt brann i kjelleren i Fretex sine lokaler på hjørnet av Markveien og Nordre gate. Gården ble evakuert og brannen slukket i løpet av kort til.

Ved 7-tiden i kveld ble det ny utrykking til gården, men denne gangen viste det seg at det ikke var nytt brannutbrudd. Klokken 19:45 ble utrykningen avblåst og mannskapene fra etatene kunne returnere.

7. mars 2006 kl 19:55

Stengte dører


Stengte dører på Kiwi februar 2006- foto Bradager.net møtte kunder som på lørdag skulle handle i Kiwi i Markedet i Markveien.

Det hele startet fredag utpå dagen da en kunde kom innom for å handle. Kunden skal ha sett en rotte kommer fram under en frysedisk. Kunden varslet mattilsynet og butikken om forholdet.

Butikken stengte umiddelbart og har siden vært stengt.

25. februar 2006 kl 19:40


Coma


Så var det slutt på nok en av restaurantene på Grünerløkka. Coma i Thorvald Meyers gate er lagt ned og lokalene skal leies ut.

5. februar 2006 kl 13:20


Vil du ha elva tilbake?


Prosjekt nedre Grünerløkka 1. februar 2006 - foto Bradager.net Politiet prioriterer kriminaliteten på Grünerløkka og langs nedre del av Akerselva. I kveld møtte det fra rundt 35 Grünerløkkabeboerer til kommunikasjonsmøte på Elvebakken videregående skoles flotte aula. Politiet la fram oversikt over vold anmeldt i området i uke 3 i år.

I denne uken ble det utført 20 grove tyverier og 8 narkotikasaker. Registreringer for området opp til Markus Tranes gate - Sannergata de åtte første månedene i fjor var 45 ran og 32 voldstilfeller (dette er anmeldte tilfeller). De mest utsatte unge menn fra 20 til 40 år. Politiet på Grønland politistasjon hadde stands flere dager/kvelder i fjor hvor brukere av området svarte på hvordan de opplevde miljøet langs Akerselva og nedre del av Grünerløkka.

Et av spørsmålene var om brukerne følte seg trygge. På dette spørsmålet svarte 152. 20% svarte at de generelt følte seg utrygge, 30% trygge mens 50% svarte at de følte seg trygge på dagtid, men utrykke på kveldstid og natt.
 


Hvem er kjøperne av narkotika?
 
Kjøperne er vanlige mennesker både beboere på Grünerløkka og tilreisende. Mange av selgerne har nord-afrikansk opprinnelse og har ikke arbeid og har droppet ut av skole og av hjelpetiltak. Politiet menner at kjøperne har et stort ansvar for at geskjeften kan fortsette.

Det vil bli satt i gang en rekke tiltak for å få bukt med problemene. Utover vinteren og våren vil det bli tiltak for å bedre belysningen, mer synlig politi og aksjoner. Medialinja på Elvebakken videregående skole har fått i oppdrag og utarbeide en kampanje og Aetat og Riverside er samarbeidspartnere i arbeidet. Det vil bli gitt tilbud om arbeidstrening og andre aktiviteter for å få selgerne ut av miljøet.

Næringsdrivende i området har også planer for å gjøre området mer attraktivt. Blant annet vil Mecca som ligger helt ned til Akerselva ved Jacobs kirke har en rekke arrangementer på plenen utenfor restauranen.

Bradager.net kommer med mer stoff om kampanjen og vil informere om hva som skjer og hva du kan gjøre for å bedre miljøet.

Grønland politistasjon oppfordrer beboere, næringsdrivende, borettslag og andre som ferdes i området om tips og innspill. Kontakt Øyvind Haslestad: oyvind.haslestad@politiet.no .

1. februar 2006 kl 23:40


Årets kultur- og markedsdager på Grünerløkka


Markedsdagene på Grünerløkka august 2005 - foto Bradager.net Det blir også i år fire helger med kultur- og markedsdager på Grünerløkka 2006. Det hele starter fredag 5. mai og fortsetter lørdag 6. mai og søndag 7. mai.

Grünerdagene går av stablen fra fredag 9. juni til søndag 11. juni.

Vi kommer tilbake til mer detaljert program før hvert arrangement. Det er allerede nå klart at det blir nattåpne butikker på fredagene i disse helgene med mange spennende tilbud.

Sjekk hva som skjer på Grünerløkka her! På bradager.net finner du en oversikt over hva som skjer på Grünerløkka de nærmeste dagene. Vet du om arrangementer som ikke står her så send meg en e-post og fortell det du vet.

30. januar 2006 kl 19:40


Jens Ulltveit-Moe kjøper Bistro Brocante og Fru Hagen


Thorvald Meyers gate med Fru Hagn 13. august 2005 - foto Bradager.net Umoe Catering og eieren Jens Ulltveit-Moe har kjøpt Bistro Brocante og Fru Hagen i Thorvald Meyers gate melder Finansavisen 12. januar.

Finansavisen forteller at konsernet har kjøpt Fru Hagen og Bistro Brocante på Grünerløkka.

De har også kjøp Café con Bar på hjørnet av Brugata og Kristian Kroghs gate på Grønland. Les mer i Finansavisen


30. januar 2006 kl 18:40


Brann i Sannergata


Brann i bygård i Sannergata 26. januar 2006 - foto Bradager.net Ved 13:30-tiden brøt det ut brann i en eldre bygård i Sannergata. Brann, politi og ambulanse var raskt på plass.

Et ti-talls personer ble evakuert og en ble kjørt bort i ambulanse for sjekk.

Brannvesenet stilte med to stigebiler, den ene fra hovedbrannstasjonene og den andre fra Sagene.


29. januar 2006 kl 17:40


Ta med PC-en på Sangam


Her tester Darioush det trådløse nettet på sangam - foto Bradager.net I dag testet Darioush ut det åpne nettverket som er innstallert på Sangam. I tiden framover skal det legges opp nye strømkontakter så det blir mulig å sitte hvor som helst i lokalet og surfe på nettet med en Hansa eller noe annet godt.

Sent i 2005 ble det satt opp storskjerm nede i lokalet og en lcd-skjerm oppe. Alt er med andre ord klart til OL og andre sportbegivenheter.

Sangam har også nå tatt inn flere nye vinmerker som selges til rimelige priser (240 og oppover) og musikken er fortsatt bra.

28. januar 2006 kl 23:40


2 av hver


Nå åpner en ny Narvesenbutikk i Thorvald Meyers gate 76 i de tidligere lokalene til Stilglass. I Thorvald Meyers gate er det da 2 Narvesen, 2 7-eleven, 2 Deli de Luca og 1 Mix. I tillegg er det en Mix på hjørnet av Markveien og Nordre gate under 100 meter fra 7-eleven og Deli de Luca på hjørnet at Thorvald Meyers gate og Nordre gate ved Schous plass.

I følge infomasjon som bradager.net har fått skal 7-eleven også åpne en butikk i Sofies tidligere lokaler på hjørnet av Markveien og Sofienberggata, men kjeden har ikke svart på forespørsel om dette.

Vi venter i spenning på hva som skjer!

26. januar 2006 kl 22:30


Markveien stengt mellom Nordre gate og Søndre gate


Markveien er stengt for biltrafikk deler av døgnet mandag 23. og tirsdag 24. januar mellom Nordre gate og Søndre gate i forbindelse med innspilling av filmen "Mirakel". Filmen produseres av Nordisk film og har premiere november/ desember 2006.

22. januar 2006 kl 20:30


22. desember stengte Sofies Café i Sofienberggata


Men det var bare for å åpne igjen på den andre siden av Olaf Ryes plass i Thorvald Meyers gate 48 31. januar 2006.

29. desember 2005 kl 21:00


Deler av Grünerløkka fredes


Bilde fra Birkelunden sommer 2005 foto Bradager.net 135 bygårder, Grünerløkka skole, Paulus kirke og Birkelunden park blir nå fredet. Offentlige uterom som gater og fortau og enkelte portrom og trapperom skal også fredes.

Miljøvernminister Hellen Bjørnøy (SV) verner 135 bygårder i området rundt Birkelunden. Blant bygninger og anlegg i området som vernes er Birkelunden, Grünerløkka skole. Paulus kirke. Gater og fortauer som er offentlige uterom fredes også samt noen portrom og trappeoppganger.
Les også artikkel i Dagsavisen 30. desember

29. desember 2005 kl 21:00
Sist oppdatert 30. desember 2005 kl 08:00
Nils Petter (Nipe) Nyrén holder salgsutstilling i Grendehuset i Korsgata 16 lørdag 10. desember og søndag 11. desember.
Per av Nils Petter (Nipe) Nyrén Nils Petter (NIPE) Nyrén har salgsutstilling i Grendehuset i Korsgata 16.

Lørdag 10. desember klokken 11:00-18:00 og søndag 11. desember klokken 13:00-17:00 i Grendehuset i Korsgata 16.

Korsgata starter ved Thorvald Meyers gate nedenfor Schous plass ved Sangam, krysser Markveien og fortsetter ned til Nedre gate hvor du finner Blå og Fabrikken.

28. november 2005 kl 21:00

Akerselva by night


Akerselva mellom Elvebakken og Blå - Foto: Oslo World Music Festival En nattevandring i lys og lyd langs Oslos gamle hovedpulsåre. Åpent til og med 6. november.
 
Akerselva deler Oslo i to, 29 broer binder byen sammen. De åtte kilometrene fra Brekke til Bjørvika var i flere århundrer en av byens viktigste arterier, som ferdelsåre, kraftleverandør, vaskefat, fiskeplass og ikke minst møtested, enten man traff hverandre på elvebredden eller på en av broene. I dag er elva og området rundt først og fremst et kjærkomment pustehull i all asfalten, men pulsen har nok blitt betydelig lavere. Det er liksom ikke langsmed elva det skjer lenger.
 
Det har lys- og videokunstnerne Jan Martin Vågen og Tord Knudsen tenkt å gjøre noe med de første kveldene og nettene i november. Fra gangbroen ved Nedre gate/Elvebakken og opp til broen ved Brenneriveien vil lys og bilder forvandle et lite stykke av elva til en visuell promenade. Skygger, stemninger, speilinger og lyder vil gjøre strekningen mellom Kulturkirken Jakob og Blå til en estetisk opplevelse av de sjeldne.
 
JAN MARTIN VÅGEN - installasjon
TORD KNUDSEN - installasjon
Oslo World Music Festival

30. oktober 2005 kl 19:00
Akerselva mellom Elvebakken og Blå - Foto: Oslo World Music Festival Oslo World Music Festival 1. - 6. november
Den første uka i november setter verdensmusikken sitt preg på hovedstaden. På nytt arrangerer Rikskonsertene Oslo World Music Festival i Oslo. I fjor hadde arrangementene over 12 000 besøkende.
 
Mange av arrangementene på festivalen foregår på Grunerløkka. Det blir arrangementer på Blå, Kulturkirken Jacob, Parkteatret, Fabrikken, X-ray Ungdomskulturhus, Norsk Design- og Arkitektsenter og 'Akerselva by night' en nattevandring i lys og lyd mellom gangbroen ved Nedre gate / Østre Elvebakke og brua ved Brenneriveien. Andre konsertsteder er Cosmopolite og Mono.
 
Bob Marleys legendariske band 'The Wailers', joik, Mísia 'Fado for en ny tid', verdenspremiere på forestillingen 'Integrert som faen' og mye mer.
 

26. oktober kl 19:00


Mecca

Mecca oktober 2005 - copyright www.bradager.net I månedskiftet november/desember åpner en ny restaurant ved Akerselva. Mecca åpner i samme bygningen som Norsk Design og Arkitektursenter. Bygningen ligger mellom Kulturkirken Jacob og Elvebredden videregående skole og har Mecca adressen er Østre Elvebakke 7.
 
Fra før ligger Elvebredden restaurant i bygget. I dette bygget lå tidligere en av Oslo lysverkers transformatorstasjoner, nå kommer Mecca i første etasje under Elvebredden. Uterestauranten på Mecca ligger ved gangveien som går fra brua som forbinder Nedre gate med Østre Elvebakke til Eventyrbrua ved Jacob kurturkirke. Uterestauranten får utsikt over til 'New York'.
 
www.bradager.net kommer med mer informasjon i løpet av kort tid, her og på oversiktssiden over hva som skjer på Grünerløkka..

26. oktober kl 19:00


Spar på Grünerløkka

Sparbutikken på hjørnet av Markveien og Nordre gate er nedlagt. Det kommer ikke ny Sparbutikk her men en MIX butikk i løpet av kort tid.

11. oktober kl 20:00

Grünerløkkas gater


Grünersgate september 2005 - copyright www.bradager.net Bradager.net starter nå en ny side om gaten på Grünerløkka. Denne siden skal etterhvert inneholde informasjon om gatene på Grünerløkka fra strøket ble etablert fram til i dag. Tanken er å fortelle historien til bygningene, menneskene, butikkene og strøket rundt. Jeg trenger innspill fra dere som vet noe om de forskjellige bygningenes historie, hvem som har bodd der, næringslivet og morsomme historier som har utspilt seg der. Send meg bilder og infomasjon om hva du vet.
Her finner du den nye siden

18. september kl 20:30

Historie i fokus


Kino i parken By og gate - buss og trikk 11. september 2005 i Birkelunden - copyright www.bradager.net Den siste uken har stått i historiens tegn. Søndag 11. september var det tid for kino i parken og visning av filmer om Oslo på 50-tallet. Norsk filminstitutt & Oslo byarkiv presenterte "By og gate, buss og trikk".

Fra 1947 til 1982 ble det laget 160 Oslofilmer, kortfilmer fra byens liv som ble vist som forfilm på kino. Filmene skulle informere borgerne om hva som skjedde i byen og bidra til en felles bykultur. Samtidig var de også ment som et arkiv med levende bilder for ettertiden.

Det siste fikk de nærmere 1000 fremmøtte erfare. Her var det først åpning av byens ordfører og underholdning ved Lars Lillo Stenberg. Deretter braket det løs med "Freiaselgere" og kortfilmer. Størst suksess gjorde vel en kortfil om Grünerløkka fra 1973. Nå gleder vi oss til Kino-i-parken - utekino på Schous plass med faste visninger på Schous plass fra våren 2006. Dette er et samarbeid mellom Deichmanske bibliotek Grünerløkka og Bydel Grünerløkka.

Ølkjelleren i Akersbakken 22 17. september 2005 - copyright www.bradager.net Lørdag 17. september arrangerte Grünerløkka historielag en historisk vandring i området ved Gamle Aker kirke med nærmere 30 frammøtte. Målet var "Ølkjælderen" eller "Iskjælderen" i Akersbakken. Turen startet med et lite besøk på det avstengte området nederst i Maridalsveien ved Telthusbakken. Her ligger restene av en gammel sølvgruve. Deretter gikk turen opp den bratte bakken opp til Akersbakken 22-24 hvor anlegget til Niels Jensen Ytteborg lå. Ytterborg var trolig den første i Norge som brygget bayerøl (bayersk øl). Ølet ble brygget ved hans bryggeri som lå i "Hausmannsgaden" 10 og 12. Derfra ble ølet fraktet i fat til Akersbakken for ettergjæring. Den nødvendig temperaturen som skulle være nær 0 grader ble holdt ved hjelp av naturisblokker.

18. september 2005 kl 20:00

Grüners gate


Olaf Ryes plass på Grünerløkka påsken 2005 - copyright www.bradager.net Arbeidet med ombygningen av Grüners gate mellom Markveien og Thorvald Meyers gate har startet. Hensikten med arbeidet er å legge ut fortauene slik at utestedene i gata skal få plass til uterestauranter. Det er uklart om arbeidet er avsluttet til Kultur- og markedsdagene 19-21. august.
Utestedene Kontrasté, Parkteatret, Café Fontes og Villa Paradiso har ventet på ferdigstillelsen av gaten i hele sommer.

4. august 2005 kl 17:30

Vårrengjøring på Grünerløkka


Nå er det igjen tid for å vaske gater og fortau på Grünerløkka. Husk å flytte bilen din.
Her finner du en oversikt over når din gate skal rengjøres i pdf-format

4. april 2005 kl 17:30

Påske på Grünerløkka


Olaf Ryes plass på Grünerløkka påsken 2005 - copyright www.bradager.net Med påsken kom også varme og sol til Grünerløkka. Folkelivet blomstrer fra tidlig morgen til langt på kveld. I år er flere utesteder enn tidligere år åpne i påsken. Noen har satt ut stoler og bord på fortauene allerede.

I botanisk have sitter unge par med barn, studenter med pensumbøker og pensjonister og koser seg i solen. De første vårblomstene trenger seg opp gjennom den fuktige jorda.

Langs Akerselva rusler unge og gamle med og uten barn. Ikke en benk er ledig. På minigolfen er det fullt og parkene blir brukt til det de er til for, nemlig rekreasjon.

27. mars 2005 kl 18:00


Byråden slår av lyset for elvevandring


Du har kanskje gått "Elvelangs i fakkellys" for siste gang. Det spøker for årets arrangement.

200 000 kroner kan ikke byrådet bevilge til dette flotte arrangementet. Byråd Anette Wiig Bryn (fr.p) uttaler blant annet til Aftenposten Aften (3. mars): "Dette får bydelen selv ta på sin kappe, eller eventuelt skaffe flere sponsormidler".

Nesten 1 000 frivillige stiller til dugnad for arrangementet, skolebarn gleder seg i lang tid til å være med på arrangementet, Oslo Sporveier får større inntekter med økt passasjergrunnlag i en ellers stille periode og det kommer tilreisende fra nær og fjern.

Bradager.net fikk i fjor forespørsler fra 11 personer med bostedet utenfor østlandsområdet som ønsket å vite mer om arrangementet og andre nyttige tips om et opphold i Oslo i forbindelse med dette. Dette tyder på at det er mange tilreisende fra andre steder i landet og ikke bare fra nabofylket Akershus.

4. mars 2005 kl 17:00


Hallén


Varsel om oppstart av fredningssak for Thorvald Meyers gate 59, grn. 229, bnr. 500 Oslo kommune. Byantikvaren i Oslo har igangsatt fredningssak for eiendommen. Forslaget om fredning etter § 15 omfatter bygningens eksterirør og interiøret i den tidligere klesforretningen Hallén. Dermed er det trolig slutt for at Hennes og Maurits flytter inn i butikken.

24. november 2004 kl 17:00


SMS - en ny måte å kontakte bydelen på


SMS-tjenesten til bydelsadminstrasjonen er enkel og grei infomasjontjeneste der du som bruker kan sende inn henvendelser via mobiltelefonen. Dette er et alternativ for å komme i kontakt med bydelen på. Dette betyr at du kan komme med henvendelser du måtte ønske og servicekontoret vil sende svar tilbake til mobilen din. Det vil kun være korte og konsise svar.

Slik sender du melding til servicekontoret:
Send SMS til 26001
Start meldingen med lokka, deretter mellomrom, og så skriver du hva det gjelder.
Send deretter meldingen til 26001

Du vil etter kort tid få bekreftelse på at meldingen er mottatt - meldingen lyder: "Takk for din henvendelse til Grünerløkka".
Mer om ordningen på www.bydel-grunerlokka.oslo.kommune.no

24. november 2004 kl 07:00


Nå kan du surfe på internett i parkene på Grünerløkka


Sofienbergparken har fått sitt trådløse nettverk og Birkelunden, Olaf Ryes plass og Schous plass følger etter.

1. juli 2004 kl 18:00

Andre nyheter

Nyheter vil komme her fortløpende når noe skjer på Grünerløkka

Akerselva Det kommer ny side om Akerselva i løpet av få dager.

1.Juli 2004 kl 18:00


Opprettet 1. juli 2004 og sist oppdatert 31. desember 2006
Copyright 2000 - 2009 © www.bradager.net


eXTReMe Tracker