Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
   Nytt fra løkka
   Hva skjer
   Butikkene
   Gallerier - utstillinger
   Gatene
   Historien
   Restauranter, barer og puber
Hellas
Korfu
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Lokale linker

Siste nytt!


Velkommen
til nyheter fra Grünerløkka. Her finner du små notiser om og fra Grünerløkka.


Du kan være med på å gjøre denne siden til en leseverdig side for oss som er glad i Grünerløkka. Send meg tips om stoff du mener bør være med på siden og andre bør få del i. Du kan sende stoffet på e-post ved å bruke e-postvalget i menyen til venstre.


Ros til sosialtjenesten i Bydel Grünerløkka

Det ble mange rosende ord til sosialtjenesten i Bydel Grünerløkka da byråd Sylvi Listhaug var på besøk i november.

Byråd Listhaug som er byråd for velferd og sosiale tjenester var på besøk i anledning av at sosialkontoret i bydelen har hatt en stor nedgang i antall klagesaker hos Helse- og sosialombudet de siste to årene.

Les mer om saken på bydel-grunerlokka.oslo.kommune.no

Kilde: Grünerløkka bydel
14. november 2007 kl 21.35


Søk om midler til integreringstiltak

Enhet for mangfold- og integrering (EMI) har nå utlyst tilskuddsmidler for 2008.

Tilskudd gis til prosjekter og tiltak som fremmer integrering av flykninger og innvadrere i Oslo.

Søknadsfristen er 1. desember 2007.

Du kan lese mer og finne søknadsskjema her

12. november 2007 kl 21.30


Nytt bydelsutvalg i bydel Grünerløkka

Bydelsutvalget i Bydel Grunerløkka for perioden 2007-2011 ble konstituert 25.10.07.

Leder er Hilde Larsen fra SV. Jarl Alnæs fra Venstre ble valgt til nestleder. Leder av helse-, sosial- og sysselsettingskomiteen er Ulf Granli fra Høyre.

Leder av oppvekst- og kulturkomiteen ble Tore Aasheim fra SV og leder av byutvilklingskomiteen er Ole Werring fra Venstre

Bydelsutvalgets neste møte er 22. november

5. november 2007 kl 21.35


Bondens marked i Birkelunden en suksess


Gule bringebær fra Søndre Bjerkelund - copyright www.bondensmarked.no

Bondens marked åpnet i Birkelunden lørdag under kultur- og markedsdagene. De vil være tilstede hver tredje lørdag i måneden utover høsten i Birkelunden. Oversikt over dagene finner du på    Hva skjer på Grünerløkka


Flere av selgerne fortalt at omsetningen var meget høy i forhold til hva den var den første tiden i Vibes gate. En utløsende faktor til den store omsetningen var nok markedsdagene som trekker mange folk til Grünerløkka. Vi sier tvi, tvi og ønsker bøndene velkommen tilbake og håper de blir et fast innslag også i årene som kommer.
www.bondensmarked.no

20. august 2007 kl 17.30


Lørdag 18. august kommer Bondens marked til Grünerløkka


Gule bringebær fra Søndre Bjerkelund - copyright www.bondensmarked.no

Bondens marked åpnes i Birkelunden lørdag 18. august. Hver tredje lørdag i måneden utover høsten vil markedet holde til i Birkelunden. Oversikt over dagene finner du på    Hva skjer på Grünerløkka


Bondens marked er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten. Kravet til de som selger varene er at de selv skal ha høstet, avlet, fanget, syltet, bakt, røkt eller på annen måte foredlet maten.
www.bondensmarked.no

24. juli 2007 kl 16.30


Torsdag 7. juni

Klokken 22:00     Skuret - Releasekonsert Remi Brevik m/band

Remi Brevik - copyright www.bradager.net Etter 15 år som aktiv musiker gir endelig Remi Brevik ut sin egen musikk på egen platelabel. Remi Brevik har stått for komposisjon, innspilling, miks, mastering og coverdesign på egen hånd. Dette er håndverk til fingerspissene!

Med den optimistiske debut tittelen "Always Look Up", knyttes det store forventninger til en etterlengtet lansering i juni 2007.

Releasekonsert på Skuret torsdag 7. juni.
Konsertstart 20:00 Oppvarmingsartist: Gunnar Kjellsby.
Releasekonsert 22:00 Remi Brevik m/band

Remi Brevik presenterer 13 egenkomponerte låter. En variert og spennende debut med impulser fra visesang til rock, fra alvorstynget til lettere humoristisk. Den røde tråden er melodiøse melodilinjer med vakre og gjennomførte vokalharmonier.

Jan Barry Brandth (trommer) og Ole Kristian Wetten (bass) tilfører låtene et spennende sound med sitt tette men samtidig levende og groovende komp. På CD-platen medvirker også Vemund Braaten på tverrfløyte. Debutanten står for all gitar, vokal, keyboards og programmering.

I tillegg til plateinnspilling har Remi samlet et energisk liveband, håndplukket for den rette energien og pulsen som gir låtene en rettferdig forvandling fra studio til scene. Her trakterer Fredrik Ørstad trommer, Marius Ihler bass, Dag Arne Abrahamsen gitar, tverrfløyte og kor, Remi Brevik vokal og gitar.

"Always Look Up" gis ut på egen label – Art Of Innocence. Distruberes foreløpig www.remibrevik.com og løssalg ved konserter.
www.remibrevik.com

21. mai 2007 kl 21:20


17. mai

Klokken 15:00     17. mai for alle - på Kuba


17. mai for alle - kubaparken 2007 - copyright www.bradager.net I år har 17. mai for alle eksistert i 24 år og blir arrangert på Kuba for 14 gang. Arrangementet er i regi av Oslo/Akershus fylkeslag av SOS Rasisme og har vokst seg til å bli et av hovedstadens største utendør kulturarrangemenet med et årlig besøk på opptil 15 000 mennesker.

Program:

* 15.00 Harmonica * 15.50 Valkyrien Allstars * 16.40 No We’ve Got Members * 17.40 DJ Soulshock * 18.30 Kohinoor * 19.20 Samvirkelaget

Detaljert program finner du på: www.17maiforalle.no
www.sos-rasisme.no

12. mai 2007 kl 19.30


Kjempehelg på Grünerløkka


Markedsdager våren 2005 - kubaparken 2005 - copyright www.bradager.net

Helga 4. - 6. mai er det igjen duket for kultur- og markedsdager på Grünerløkka. Det er loppemarked på Grünerløkka skole. Schous bryggerikvartal åpnes. Det er tyrkiske kultur- og matdager rett utenfor Grünerløkka på Lakkegata skole.

Fredag, lørdag og søndag er det tivoli i Birkelunden.

Markedet på Blå er som vanlig åpent på søndag.

Beste østkant åpner i Rådhusgalleriet klokken 12:00 på lørdag 5. mai. Her er det malerier fra Grünerløkka, bilder Mette Giæver har malt med motiver fra Grünerløkka, bilder fra gamle dager på Grünerløkka, malerier av Trine Giæver og glasskunst av Annar Aas.

Kino-i-parken september 2006 - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen Deichmanske bibliotek på Schous plass arrangerer Kino-i-parken fredag fra klokken 22:00. Sundace- og Cannes-vinneren Anerican Splendor viser. Den er basert på det virkelige livet til tegneserieforfatteren Harvey Pekar, en frustrert hverdagspoet som vet alt om at uansett hvor god strateg du er, velger du likevel feil kø på supermarkedet.

Et sårt, morsomt og orginalt drama om små og store hendelser i et tilsynelatende høyst alminnelig liv.

Filmvisningen er en del av tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo '07.

2. mai 2007 kl 19.30


17. mai for alle trenger hjelp


Nytt av året på 17. mai for alle - kubaparken 2005 - copyright www.bradager.net

Gi av ditt overskudd. Still opp for arrangementet. Det er mange muligheter til å gjøre en innsats. Det trengs hjelp til arrangemenet. Ta kontakt!
www.17maiforalle.no
www.sos-rasisme.no

2. mai 2007 kl 19.30


Kultur- og markedsdager på Grünerløkka 4.-6. mai

kultur og markedsdager mai 2005 - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen Fredag 4. mai er det igjen klart for kultur- og markedsdager på Grünerløkka. Fredag 4. mai starter Axels tivoli opp markedsdagene i Birkelunden og de holder på ut søndag 6. mai.

Lørdag er det bilfrie markedsdager i Markveien, Grünersgate og Thorvald Meyers gate. Det blir markedsboder i Olaf Ryes plass med servering av mat og drikke. I Markveien og Thorvald Meyers gate flytter butikkene ut i gatene. Trikken vil fortsatt gå i Thorvald Meyers gate men de fleste gatene i området er stengt for trafikk.

Kulturarrangement starter klokken 12:00 i Olaf Ryes plass. Kultur- og markedsdagene kan denne gangen friste med Frode & Stophe, Ola Nordskar, Beat musikkskole, Jan Eggum, Tonje Unstad, Chipahua m/ Inger Lise Rypdal, Susanne Sundfør, Valkyrien Allstar, Papa K, Geir Schou, Christer Falck og flere.

Klokken 17:00 går startsskuddet for Schous kulturbryggeri i Schouskomplekset med Lars Lillo Stenberg, Valkyrien Allstars, TNT, Elaxel & Nico D, Super Jupiter og Anne Grete Preus.

Søndag er det markedsboder og uteservering i Olaf Ryes plass.

Lørdag og søndag er det også loppemarked på Grünerløkka skole.

Sett av disse dagene med en gang og opplev "løkka" på sitt beste.

23. april 2007 kl 21.00


Beste østkant - Mette Giæver

5. mai åpner utstillingen Beste Østkant i Rådhusgalleriet. Utstillingen varer til og med 13. mai. Åpningstidene er lør-søn 11-16, man-fre 10-18. Åpningen er lørdag 5. mai klokken 12.

Utstillingen viser malerier av Mette Giæver med blant annet personer du kjenner igjen fra Grünerløkka. Det blir også utstilling av gamle fotografier fra "Beste Østkant". Andre utstillerer er Trine Giæver - malerier og Annar Aas - glass.

mer informasjon på www.mettegiaver.com

23. april 2007 kl 20.30


Bydel Grünerløkka har flest fornøyde brukere av hjemmetjenesten

Resultatet av brukerundersøkelsen i hjemmetjenesten 2006 viser at Bydel Grünerløkka har flest fornøyde bruker. Undersøkelsen gjennomføres årlig for hjemmetjenesten i Oslo kommune.

Målgruppen er alle som har vedtak o hjemmehjelp og hjemmesykepleie. Det brukernes opplevelser av tjenesten og vurdering som måles.

Ved årsskiftet var det 1 118 brukere av hjemmestjenester i bydel Grünerløkka og 270 av disse svarte på spørreskjemaet (svarproset 29%)

rapporten fra brukerundersøkelsen finner du her.

22. april 2007 kl 13.30


Lidl flytter inn på Grünerløkka

Lidl åpner sin andre butikk i Oslo i mai. Kjeden flytter inn i lokalene hvor Rimi holdt til fram til 27. januar i år.

Vanligvis har Lidl et krav om fra 50 - 300 parkeringsplasser ved åpning av butikkene. Her i Thorvald Meyers gate er det ingen gateparkerning men det er noen parkeringsplasser i bakgåden.

I dag er det lite ut og innkjøring fra parkeringen i bakgården. Med økt trafikk kan det oppstå farlige situasjoner med stor fotgjengertrafikk og biltrafikk i Thorvald Meyers gate.

18. april 2007 kl 19.30


Musikkfest Oslo lørdag 2. juni

Lørdag 2. juni er det igjen tid for Musikkfest Oslo på 25 scener i Oslo. Fem av disse blir på Grünerløkka eller et steinkast over Akerselva fra "løkka".

Spillestedene er Olaf Ryes plass - viser / vokalmusikk / akkustisk.
Birkelunden - rock / div
Hausmania - jazz / samtidsmusikk /div
Brenneriveien - jazz / samtidsmusikk / div
På plassen utenfor Kulturkirken Jacob - indierock / singers songwriters

Program og tider finner du på bradager.net så snart det er klart

mer info om andre spillesteder finner du på www.musikkfest.no

17. april 2007 kl 18.30


Bussen prioriteres i Toftes gate

Birkelunden internett melder at grunnen til at signalanlegget i krysset Toftes gate / Nordre gate er utkoblet skyldes at det skal legges inn prioritering av busslinje 30 i krysset i følge samferdselsetaten.

Her går det en buss i hver retning i kvarteret. I Thorvald Meyers gate kjører det 18 avganger i hver retning i timen, men her står trikken og venter på grønt lys ved hvert lyskryss.

les om krysset på Birkelunden internett

8. april 2007 kl 20.00


Lønnetre må felles på Olaf Ryes plass

Et 120 år gammelt lønnetre på Olaf Ryes plass felles fredag 30. mars. For ikke lenge siden ble flere trær felt i Sofienbergparken.

Treet på Olaf Ryes plass har så store råteskader at greiner kan brekke iflg Friluftsetaten. Treet vil bli erstattet av et nytt tre i løpet av mai.

Kanskje det kan bli et innsalg på markedsdagene i helgen 4. - 6. mai i år.

27. mars 2007 kl 20.00


Kontorrotter i barnehagen

I dag var bydelsbyråkratene ute på jobb i barnehagene mens barnehageassistentene var på kurs i bydelsadministrasjonen.

Se innslaget om avdelingssjef Oppvekst i Grünerløkka bydel, Øyvind Henriksen som barnehageassistent på nrk.østlandssendingen

20. mars 2007 kl 20.00


Mylder fortsetter på Deichman på Schous plass

Fortellerstund for voksne ONSDAG 21. MARS KL 1400

Kom og hør om guden Shiva fra den indiske mytologien. Fortellingen heter STØV og fortelles av Toril Hægeland og Eirik Lissner. Musiker: Kjetil Selvik (klarinett)

Shiva - guden med mange ansikter

Hinduismens viktigste gud er paradoksenes gud, og han har mange navn: Guden med det filtrede håret som den hellige elven Ganges renner ut fra. Den høye guden med den blå nakken. Herren Shiva, lik ti millioner soler med tusen øyne og tusen kropper, smykket med en skinnende halvmåne. Han hvis handlinger er vanskelige å forstå.

Men selv den høyeste av guder krangler med sin kone og synes det er vanskelig å forstå hvorfor hun sier det hun sier og gjør det hun gjør.

MYLDER '07:
Onsdag 21.03
Kl 14 - Fortellerstund for voksne
Kl 19 - KVELDSMYLDER med Torbjørn Færøvik, «Buddhas barn»

Torsdag 22.03
Kl 12 - BOKogBABY med Anne Lindmo og Helle Vaagland, «Heia mamma!»
Kl 14 - BOKTREFF med Elyas Poorholam, «Min far Falo»
Kl 19 - KVELDSMYLDER med Simen Sætre, «Hugo; en biografi»

Fredag 23.03
Kl 14 - HISTORIETIMEN med Frid Ingulstad, «Sønnavind».

Lørdag 24.03
Kl 14 - BOKblirFILM. Vi viser «To mistenkelige personer» (1950) av Tancred Ibsen.

Søndag 25.03 Kl 12 - Liv Beathes BOKHJØRNE
Kl 13 - MUSIKK på biblioteket, med elever fra Foss vgs.
Kl 15 - «Bykultur, kino og kirke» av Ingeborg Moræus Hansen

20. mars 2007 kl 19:00.


Nytt fra næringslivet

Nille på løkka. Mandag 19. mars åpner Nille i Markveien 56 i Ring eiendomsmeglers gamle lokale (nedlagt årskiftet 2007). Narvesen i Thorvald Meyers gate 76c ble nedlagt i midten av februar 2007.

Perlehuset er midlertidig stengt og åpner med nytt konsept i midten av mars.

Kontoret har fått nytt navn - nå som Grünerstua. Det er vel fortsatt de som kommer på "jobb" på samme tid.

Søte gleder er erstattet med et nytt spisested. Kjøkkenet i Markveien åpnet i dag. De serverer varm mat med dagens hver dag og egen lunsjmeny.

9. mars 2007 kl 12:00.


Jibbeparken er klar for en ny sesong

Jibbeparken - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen Railsene (rekkverkene) er satt opp og er klare for bruk. Den lengste railsen er på 20 meter.

Jibbeparken ligger på Nedre Foss ved Grünerbrua - Grünerhagen. Anlegget ligger i skråningen fra ballplassen og ned til Nedre gate. Jibbing er en spesiell variant av vintersport som går ut på å bruke snowboard-brettet på elementer som ikke er snø. Poenget er å gjøre forskjellige triks slik som skateboarderne gjør på sommeren.

Friluftsetaten har hentet rundt 10 trailerlass med snø til anlegget slik at det kan åpnes for bruk.

Les mer på friluftsetatens hjemmeside

14. februar 2007 kl 12:00.


Rimi i Thorvald Meyers gate

Lørdag 27. januar er siste dag for Rimi i Thorvald Meyers gate.

Hva som kommer i lokalene kommer vi tilbake til.

Følg med på www.bradager.net så får du se!

26. januar 2007 kl 12:00.


Birkelundens lille franske ostebutikk

Birkelundens lille franske ostebutikk - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen I et knøttlite lokale mellom

Drømmen var å åpne en ostebutikk med vinservering

I Birkelundens lille franske ostebutikk finner du franske oster og skinker. Fransk brød og franske oljer. Vi kommer tilbake til utvalget senere.

Vi ønsker Birkelundens lille franske ostebutikk velkommen til Grünerløkka.

16. januar 2007 kl 12:00.


2007

Nyttår - copyright bradager.net - foto Øivind Andresen Et nytt år på Grünerløka er i gang. Hva skjer på "løkka" dette året?

Hvilke butikker, barer og annet overlever i 2007 og hva kommer i steden.

Bagel og Juice ble nedlagt i 2006. I dag har Ihus flyttet inn i lokalet. Ihus i Markveien legges derfor ned. Hva kommer der?

Følg med på www.bradager.net så får du se!

1. januar 2007 kl 12:00.


Opprettet 1. juli 2004 og sist oppdatert 5. november 2007 Copyright 2000 - 2009 © www.bradager.net


Gamle nyheter

nyheter 2006