Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
Korfu
Spania
   Barcelona
   Antonio Gaudi
   Musica Catalana
   Balearene
   Mallorca
Rutetider

Antoni Gaudi

Antoni Gaudi ble født 25. juni 1852 i Reus i Catalonia. Han ble påkjørt av en sporvogn i Barcelona og døde 74 år gammel den 10. juni 1926.

Antoni Gaudi

Parc Guell, Barcelona - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Antoni Gaudi ble født 25. juni 1852 i Reus i Catalonia. Han ble påkjørt av en sporvogn i Barcelona og døde 74 år gammel den 10. juni 1926.

Gaudi var en kjent katalansk arkitekt. Han var sønn av en kobbersmed og begynte på utdannelsen sin i 1873 på arkitekthøyskolen i Barcelona (Escola Superior de Arquitectura). Han ble ferdig der i 1877.

Han tegnet og fikk oppført mange særpregede bygg og et parkanlegg. Rundt halvparten av bygningene han tegnet er i Barcelona. Her er også den flotte parken Parc Guell med alle sine merkverdigheter. Flere av bygningene befinner seg på Unescos verdsarvliste.

La Sagrada Familia er den mest kjente bygningen har har tegnet og den største turistattraksjonen i Barelona. Denne kirken er også på Unescos verdensarvliste. Denne bygningen som ble påbegynt i 1883 regner man med at står ferdig fullført i 2025. Det katalanske navnet på basilikaen er Temple Expiarori de la Sagrada Familia.

Casa Milà, Casa Batlló og Palau Güell er også kjente bygninger tegnet av Gaudi. Han ville helst står for alle detaljene i byggene han tegnet. Husene hans er kjent for de fantastiske pipene og alle detaljene en finner utvendig og innvendig i dem.

Antoni Gaudi levde et astetisk liv. 74 år gammel ble han påkjørt av en trikk i Barcelona. Da hadde han trukket seg tilbake fra offentligheten. Han ble ikke kjent igjen og på grunn av at han var kledd som en fattig mann. Mange fulgte han til den siste hvile.


Siden er opprettet 1. januar 2012 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2012 © www.bradager.net

Spansk mat

Mat er det mye av på Barcelona. Du finner spanske oppskrifter på min oppskriftside. Fra matbutikk på Barcelona