Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
Korfu
Spania
   Barcelona
   Antonio Gaudi
   Musica Catalana
   Balearene
   Mallorca
Rutetider

Barcelona

Palau Música Catalana

Palau Música Catalana

Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Åpnet 9. februar 1908.

Palau de la Música Catalana er en av de mest representative bygningene i Katalansk modernistisk stil.

Bygningen ble oppført mellom 1905 og 1908. Arkitekt var Lluís Domènech i Montaner som hovedkvarter for Orfeo Catalá. Bygget ble finansiert ved donasjoner.

Konsertsalen er en av verdens mest unike saler. Den er blitt brukt til både nationale og internasjonaler konserter i mer enn hundre år.

I de siste tiårene er Palau de la Música Catalana restaurert og koret Orfeo Català fornyet. Arkitekt Oscar Tusquet hadde ansvaret for rehabliteringen og nybyggingen av bygningene.

Omvisninger med guide flere ganger om dagen. Omvisningen omfatter den modernistiske konserthallen og når de er tilgjengelige Lluis Millet Hall og Chamber Music Hall. Se link til Palau Música Catalana på høyre side.

Åpningstidene er:
Daglig fra 10:00 til 3:30. Omvisningene er på engelsk, spansk og catalansk.

Alle turer starter fra baren i første etasje med ankomst fra plassen foran bygningen. Hver omvisning varer i 55 minutter og prisen er (desember 2011) 15 euro for voksene og 7,50 euro for studenter og pensjonister. Ikke alle turer vil bli gjennomført dette på grunn av andre arrangementer.

Det er kun 55 deltagere på omvisningene og det er mulig å kjøpe billetter inntil fire måneder på forhånd på nett eller i billettsalget.


Siden er opprettet 31. desember 2011 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2011 - 2012 © www.bradager.net

Linker

Palau Música Catalana