Mousaka - Melitzenes mousaka

Mousaka finnes i mange varianter rundt om i Hellas. Denne utgaven er den vanligste og inneholder auberginer, løk, tomat og kjøttdeig.

Til 4 personer trenger du:


1 kg auberginer
1 stor hakket løk
3 hakkete tomater uten skinn
750 g kjøttdeig
1 dl hvitvin
smør
persille
1 1/2 dl revet ost
3-4 fedd finhakket hvitløk
3 ss tørt knust brød
2 eggehviter lett oppvispet
olivenolje
pepper og salt


saus
2 eggeplommer
1 egg
3 kopper bêchamelsaus

Til stekingen
olivenolje
tørt knust brød

Skjær auberginene i 1 cm tykke skiver, salt og la det stå i 1 time. Skyll og tørk auberginene. Fres løken myk i litt smør, tilsett kjøttdeigen, hvitløk og litt vann. Mos deigen til den blir finkornet og stek til den blir brun. Tilsett vinen, tomatene, persille, pepper og salt. La dette trekke under lokk i 45 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett brødrasp og eggehviter og rør godt om. Stek auberginene lett i olivenolje på begge sider. Smør et ildfast fat på ca 25*40*5 eller tilpass langpanna med aluminiumsfolie. Strø brødraps i bunnen og dekk dette med omtrent halvparten av de stekte auberginene. Deretter legges det et lag med kjøttdeig og på toppen resten av auberginene.

Visp sammen eggeplommene med det hele egget og bland det i bêchamelsaus. Tilsett litt mer en halvparten av oljen og hell dette over auberginene så det dekker alt. Strø resten av osten over.

Stekes ved ca 200 grader i ca 45 minutter eller til overflaten er gyldenbrun.


Her finner du veien til Hellas, Korfu, reiser og rutetider, mat og drikke, Grünerløkka

Her er veien til oppskriftsbasen
©2003 www.bradager.net