www.bradager.net

Hovedsiden :: Akerselva :: All verdens mat :: Grünerløkka :: Hellas :: Korfu :: Gresk mytologi :: Rutetider :: :: Gjesteboka mi

Gresk mytologi!

 Bilde fra en olivenlund på Korfu - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net Den greske gudeverden er stor og familieforholdene er innviklede. Den viktigste guden er Zeus. Han er sønn av Kronos og Rhea og bror til Hera. Her kan en være søster og hustru på en gang.

Zeus er sønn av titanene Kronos og Rhea. Han kalles og Kronion og er himmelens og jordens hersker, konge blant guder, den jordiske kongemakts beskytter, naturens gud, gud for regn og torden, hjemmets, slektenes og samfunnets gud, gud for rettferdighet, gud for eiendomsretten , beskytter av gjestevennskapet , spådoms- og orakelgud. Han var litt av en rundbrenner og far til utallige barn med forskjellige gudiner og dødelige. Hans viktigste helligdommer er Dodona og Olympia.

De viktigste greske gudene

Zeus, Hera, Afrodite, Apollon, Ares, Artemis, Athene, Demeter, Dionysos, Hefaistos, Hermes, Poseidon

Disse 12 gudene er de viktigste i den greske gudeverden. Disse sidene vil fortelle deres historie og mytene omkring dem og mye mer i den greske mytologien.

Zeus og de andre elve gudene finner du på den første siden om gresk mytologi. Her finner du en kort gjennomgang om hvem de er og hva de var gud for. Start med å lese om disse. Du finner dem på denne siden.


Opprettet 21. september klokken 07:00 og sist oppdatert 25. november 2004 klokken 07:00
Copyright 1999 - 2004 © www.bradager.net
Her er det plass for sponsorer. Ta kontakt! Bruk e-post i menyen over.

Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Hellas
Korfu
Grünerløkka
Gresk mytologi
- du er her
De viktigste gudene
Rutetider verden rundt

 

Følg med på bradager.net. Her finner du mye om Hellas, Korfu, rutetider og de beste oppskrifterne på internet. Besøk bradager igjen og igjen!