Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
Korfu
Mytologi
Rutetider

Linsesuppe

med røde linser, bacon og gulrøtter

Siste nye oppskrift er

Linsesuppe
med bacon og gulrøtter

Brokkolisalat

med solsikkefrø, rosiner og bacon

Siste nye oppskrift er

Brokkolisalat
med solsikkefrø, rosiner og bacon

Jordbær- og melonsalat

med honning og basilikum

Jordbær- og melonsalat med honning og basilikum

Jordbærdessert med Contreu

med Contreu

Jordbærdessert
med Contreu

Kali oreksi

 Bilde fra markedet på Korfu med meloner, løk og annet - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Vel bekomme eller kali oreksi som det heter på gresk. Endelig er du kommet til matens mekka. Her finner du nesten 300 oppskrifter som alle er utprøvd og funnet bra nok til å presenteres.

All verdens mat er en del av www.bradager som er en side for livets gleder. Bradager.net startet høsten 1999 da jeg tok IN101 på univesitetet i Oslo. Å samle på bokmerker er en slitsom hobby. Siden jeg alltid fant noe som interesserte meg både her og der, vokste bokmerkesamlingen meg over hodet. Det ble vanskelig å finne fram i dem. Spurte noen av mine venner om jeg hadde funnet det og det ble det masse bry for å finne det igjen. Derfor ble jeg fort lei av å samle linker i favoritter og laget en egen side med linker jeg likte.

All verdens mat

er for deg som liker god mat og det globale kjøkken. Hensikten med siden er å vise mangfoldet og likhetene i det globale kjøkken. Målsetningen med siden er en dag å ha oppskrifter fra hvert land på kloden. Hvor mange det blir fra hvert land vet jeg ikke, men det skal være minst 3. Ennå har jeg mange utprøvde oppskrifter og enda flere uprøvde. Det største problemet er når en tar opp igjen en oppskrift jeg har prøvd flere ganger tidligere blir det ofte en rekke med oppskrifter i samme sjanger eller fra samme distrikt.

Målet er at oppskriftsamlingen en dag skal inneholde minst tre oppskrifter fra hvert land. Det er langt igjen til dette målet. I dag er det mange oppskrifter fra Hellas, Spania, Mexiko, India, Indonesia og Iran. Størstedelen av Afrika, Asia, Sør- og Mellomamerika og Oseania mangler det oppskrifter fra.

27 land er hittil utskilt i landskategori. Dette er land som det er fler enn tre oppskrifter fra i oppskriftssamlingen. Etterhvert vil flere land komme med i denne kategorien.

Her finner du oppskrifter fra det globale kjøkkenet. Gresk salat, Creolske retter, couscous, fårikål, bruchetta og alle de gode oppskriftene du ikke finner andre steder.

Mat hører til

enten jeg er hjemme eller ute på reise. Jeg liker å lage mat. Dette har resultert i at jeg har en mengde kokebøker hjemme. Ikke minst har jeg en mengde oppskrifter som flyter rundt på små papirlapper. Dette har resultert i at noen av lappene nå har havnet her på nettet i det jeg har først ble kalt kokeboka mi, men det har etterhvert skiftet navn til 'all verdens mat'.

Samlingen består nå av 293 oppskrifter. Jeg har skilt ut to temaer fra den i egne oversikter. Den ene innholder greske retter (54) og den andre vegetaroppskrifter (162). Det er også en stor samling linker til samlinger med oppskrifter på nordiske språk og engelsk.

Stemningen rundt måltidet er ofte like viktig som selve maten. Rammen rundt det hele kan avgjøre om det blir et vellykket måltid enten du spiser alene eller i et stort selskap. En ristet maiskolbe på hovedgaten i Korfu by kan være mye bedre enn en stor fin middag på en restaurant. Å lage mat sammen med andre er en hyggelig opplevelse. Når flere går sammen om å lage maten på kjøkkenet blir det også mer sosialt og en lærer stadig nye ting. På matsidene mine finner du inspirasjon og lette, gode og spenende retter.


Opprettet 16. januar 2004. Sist 21. august 2011 - Copyright 1999 - 2011 © www.bradager.net

eXTReMe Tracker
All verdens mat
Alle oppskriftene
Greske oppskrifter
Vegetaroppskrifter
Matleksikon
Frukter
Krydder
Oster
Siste oppskrifter
496 matlinker

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu

Matlyst

Den mann som kjenner matlyst, den mann er ikke dødssyk.

Sokrates