Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
   Hva skjer på løkka
   Nyheter Grünerløkka
   Butikkene
   Gallerier - utstillinger
   Gatene
   Historien
   Restauranter, barer og puber
Hellas
Korfu
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Lokale linker

Grünerløkka

Slitne ben har godt av å hvile selv på Grünerløkka - copyright www.bradager.net

ligger i Oslo, øst for Akerselva. Den opprinnelige bydelen var avgrenset av Akerselva i vest, Sannergata i nord og Torshovbekken i øst. Torshovbekken har sitt utløp litt vest for Nybrua og den gikk derfra tversover Schousplass, fulgte Toftesgate et lite stykke og krysset gjennom det nordvestre hjørne av Sofienbergparken og videre oppover til Torshovdalen.

På disse sidene finner du glimt fra Grünerløkkas historie, kjente og ukjente personer, Akerselva. Sidene innholder også oversikt over butikker, restauranter, puber og barer. Her vil du finne beskrivelser av kultur og dagligliv på "løkka".

Her vil du finne bakgrunnsstoff om bydelen og menneskene som bor her. Nyheter om det som skjer i strøket på godt og ondt og ikke minst hvordan det var her før i tiden.

Disse sidene vil om ikke lenge bli flyttet ut av redet sitt på her på BRADAGER.NET til sin egen side som er lokka.info. Du kan allerede se deler av stoffet som er flyttet på den nye siden.

Grünerløkkas historie
Slitne ben har godt av å hvile selv på Grünerløkka - copyright www.bradager.net

Ved nederste fall i Akerselven lå Akergården Nedre Foss. Allerede før år 1 200 lå det en bru her. Dette var eneste kjørbare forbindelse over Akerselva mellom østre og vestre Aker i over 400 år.I 1222 tilhørte Nedre Foss Cisterciensermunkene ved Hovedøens Kloster. Munkene drev kornmølle ved Nedre Foss. Kongen overtok eiendomen etter reformasjonen og deretter ble den kalt "Kongens Mølle".

Grünerløkka har fått sitt navn etter myntmester Friedrich Grüner som kjøpte Nedre Foss Mølle (inklusiv "Kongens Mølle" i 1672) av kong Christian den femte. Mølla var i Grünerslektens eie helt fram til 1911. Foruten Nedre Foss hadde myntmester Fredrik Grüner en gård i byen. Den såkalte Grünergård eller Statholdergård i Rådhusgata var ikke hans, men eides av hans far.
Her finner du mer om Grünerløkkas historie

Grünerløkkas uteliv
Schous mannen møter deg på vei til Grünerløkka når du kommer over Nybrua - copyright www.bradager.net

På Grünerløkka yngler det av tilbud om mat og drikke. Her finner du alt fra billige brune buler til dyre hippe barer. Prisene for en øl varierer fra 27,- til nærmere 70,- for 0,5 liter.

Du finner restauranter som serverer alt fra billige dagens til fancy dyre retter. Alt fra norske tradisjonsrike retter i store posjoner til posjonspakket take away thaimat står på menyen.

Caféer, puber og barer fins det mange av og du kan nyte en kaffe, glass vin eller en øl sammen med noe å tygge på.
Her finner du mer om utelivet

Grünerløkkas butikker
Butikker er det mange av på Grünerløkka. Her finner du alt fra mammaklær til antikvitetsbutikker. Bakerier, skobutikker, vinmonopol, reisebyråer og de fleste andre kategorier er også representert.
Her finner du en oversikt over butikkene

Det skjer på Grünerløkka
Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

På denne siden finner du oversikt over det som skjer på Grünerløkka i den nærmeste tiden og en oversikt over gallerier og annet.

Målet med sidene er å vise mangfoldet på Grünerløkka og gi deg informasjon om hva som rører seg rundt om i strøket.

Skal siden bli fullstendig er jeg avhengig av at du hjelper til med å informere om hva som skjer. Har du noe å bidra med så bruk e-post i menyen på toppen av siden.
Her finner du ut hva som skjer på Grünerløkka


Opprettet 6. juli 2000 og sist oppdatert 6. oktober 2010 - Copyright 1999 - 2010 © www.bradager.net