Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Greske oppskrifter
Grünerløkka
Hellas
Korfu
Sporadene
Lesvos
Thailand
   Chiang Mai
Chiang Mai by
Chiang Rai
Chiang Rai by
Rutetider

Thailand - Chiang Mai

Chiang Mai er en provins og en by i Nord-Thailand.

Chiang Mai by

Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Byen Chiang Mai ligger i provinsen med samme navn. Provinsen ligger i nord omtrent 700 km fra Bangkok i et fjell-landskap på ca 300 meter over havet. Provinsen har høye fjell, flott flora og mye vann. Chiang Mai provinsen dekker 20 107 kvadratkilometer.

Chiang Mai betyr "den nye byen" og ble grunnlagt som hovedstaden for Lanna kongedømme i 1296 av Kong Mengrai. Det ble anlagt vollgrav og mur rundt byen for å skjerme den fra Burmesisk plyndring. Chiang Mai er den byen i Siam som har vært lengst befolket.

Byen Chiang Mai er provinshovedstad og har over 170 000 innbyggere. Dette gjør byen til den femte største i Thailand. Byen ligger på en høyde litt over 300 meter over havet ved foten av Himalayafjellene. Byen er omgitt av fjell og landbruksområder. Byen blir ofte kalt Rosen i nord. Helt fram til 1920-årene var byen isolert fra Bangkok og en kunne bare nå byen ved en anstrengede elvereise eller med elefanter.

Chian Mai historiske senter er den delen av byen som var innenfor den gamle vollgraven og murene. Mur - chiang i Thai. Deler av vollgraven og murene finnes noen steder i byen.

Chiang Mai har over 300 Budhisttempler. Det mest kjente er Phrabat Doi Suthep som ble bygget i 1383. Det eldste tempelet er Wat Chiang. Innenfor de opprinnelige murene er det i dag mer enn 30 templer som kan dateres tilbake til grunnleggelsen av byen i en kombinasjon av eurmesisk, Sri Lanka og Lanna Thai stiler dekorert med vakre treutskjæringer.

Byen har de senere år vokst i alle retninger. Særlig har Chiang Mai vokst østover mot Pingelva (Mae Nam Ping), der Thanon Chang Klan, den berømte nattbasaren og hoveddelen av Chiang Mais hoteller ligge


Siden er opprettet 30. desember 2008 og sist oppdatert 30. desember 2008 - Copyright 2009 © www.bradager.net

Thailandsk mat

Mat er det mye av på Thailand. Over xx Thailankske oppskrifter finner du på min oppskriftside.

Fra en gate i Chiang Rai - Thailand