Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
   Fakta
   Eldre gresk historie
   Nyere gresk historie
   Kunst og kultur
   Greske spisesteder
   Greske oppskrifter
   Nyheter fra Hellas
   Parga
   Øyene
   De joniske øyer
   Dodekanesene
Korfu
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Jaisso - kalimera! Parga!

Parga ligger på vestsiden av Hellas ut mot øya Lefkas i det Joniske hav.

Et romantisk sted som ligger nær andre flotte steder som Korfu og Paxi.

Jaisso - kalimera! Parga

Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Parga er et kjent reisemål for norske Hellasfarere. På vestkysten i ut mot det Joniske hav og med Lefkas som nærmeste nabo ligger den perlen av en ekte gresk by. Ja, så ekte er den kanskje ikke lenger, men den har beholdt sin sjarm til tross for økende antall turister.

Det bor rundt 2 500 mennesker i denne lille havnebyen til daglig. I sommersesongen flerdobles antallet som følge av stedets popularitet. Byen er formet som et naturlig amfiteater rundt havnen. Fra havet og oppover reiser fjellene på fastlandet seg i bakgrunn.

Den beste tiden å reise til Parga på er som de fleste steder i Hellas i Mai, juni, slutten av august og september. Prisene er lavere og luften svalere enn i juli og første del av august. April og mai er spesielt fine måneder ved det Joniske hav. På grunn av all nedbøren i løpet av vinteren er det grønt overalt og det blomstrer på trær og på bakken.

Parga innbyr til turer i området. Her kan en vandre gjennom olivenlunder og opp i fjellskråningene eller bare gå til en strand i nærheten av byen.

Byen er kjent for sine mange koselige tavernaer og det er mange nyforelskedes og andres mål og kunne oppleve den romantiske byen på varme sommernetter.

Strender

Vatos er den mest kjente stranden. Den er omtrent 1 km lang og består av sand og singel og ligger i gangavstand fra selve byen mot nord.

Lichnos ligger ca 3 km sør for Parga og har grovkoret sand.

Det fins en mengde andre strender i området. Spesielt er det mange fine strender nordover fra Vatos. Blant disse er Sparilla, Plakero og Agios Sostis. Her er det også muliheter for å praktisere naturisme i flere små bukter selv om dette ikke er tillat i Hellas.

Utelivet

Tavernaer er det mange av i Parga. Barer og kafenioner er det også bra utvalg i. Romaniske små tavernaer og store typiske kom inn til oss du dumme turist. Her er det bare og velge og vrake. Som de Joniske øyene, er også Parga, påvirket av den lange Venezianske okkupasjonen. Pasta, pizza og andre mer italienske enn greske retter er det mange av.

Denne siden om Parga og området rundt vil bli utvidet i nær framtid så kom gjerne tilbake snart.

Gresk mat i Oslo

Zorbas, Torggata 32, tel 22 20 78 56
Alexandros Welhavens gate, tel 22 20 96 08
Plaka Athena, Vogts gate 64, tel 22 22 80 09
Akropolis Torggata 8, tel 22 42 04 08
Birken Lunch, Thorvald Meyers gate 33 C, tel 22 71 62 30


Opprettet 7. juli 2003 og sist oppdatert 8. juli 2009 - Copyright 20003 - 2009 © www.bradager.net

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu