Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
   Greske spisesteder
   Greske oppskrifter
   Nyheter fra Hellas
   Øyene
   Dodekanesene
   De joniske øyer
   Korfu
   Fakta
   Historien
   Korfu rundt
   Korfu by
   Strendene på Korfu
Vestover fra Korfu by
   Sport og aktiviteter
   Korfulinker
   Leie bolig
   Gouvia
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Korfu - by

Korfu er den grønneste øya i Hellas. Den blir ofte kalt Middelhavets perle eller den grønne smaragd. Bli med på en tur til denne fantastiske øya

Jaisso - kalimera!

Korfu - solnedgang på vestkysten - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Palekastrisa bestrår av flere bukter og en mengde tavernaer og salgsboder. Det fortelles at Sir Fredrich Adam anla veien mellom Korfu og Palekastritsa fordi han var blitt glad i stedet og ønsket å dra hit ofte på utflukter. Han måtte lyve for å få penger til byggingen av den dyre veien og sa at det skulle anlegges et sykehus for soldatene på stedet.

Lakones ligger på veien fra Korfu by til Palekastrisa oppe i åsen mot vesthavet. Her er det en fin utsikt over Palekastrisia og vestkysten av Korfu.

Angelokastro ligger på toppen av en klippe ovenfor Palekastritsa. Her er det ruiner av et Byzantisk slott fra det trettende århundre. Slottet ble bygget av den første herskeren over Epirus, Michael Angelos. Han regjerte over Korfu mellom 1213 - 1267 og bygde slottet som sommerbolig.

Theotokosklosteret ligger på en klippe over Palekastritsia (forlengelsen av veien ned til stranden). Klosteret (munkekloster) er opprinnelig fra 1200-tallet, men de bygningene som står der i dag er fra 1700-tallet. Det er et lite museum med en samling bysantiske ikoner og skrifter. Fra klosteret er det en nydelig utsikt over havet og Palekastrisabuktene.

Bella Vista er en vakker utsiktsplass på vestsiden av øya ved Palekastrisa.

Yaliskaristranden - foto © www.panoramavillas.com - utleie av leiligheter (Vatos - Ermondes 2km fra Mirtiotissa) - opplysninger trykk på bildet Nedenfor Vatos er det flere strender. En av disse er Yaliskari. Det er mange små veier ned mellom olivenlunder og gjennom små gårder. Bor du i eller nær Vatos når du de fleste av disse uten å bruke bil, sykkel eller moded, men går best på bena. Trim i ferien er også ok.

Ermones (ca 16 km) rett over øya fra Korfu by. Veien hit går gjennom Ropa-dalen. Ropa er et fruktbart landskap midt på Korfu.

I følge en legende kommer Odysseus i land her på 'faiakernes øy' og blir funnet av kongedatteren Nausikaa på stranden. Hun tar han med hjem til faren kong Alkinoos (gift med dronning Arete) hvor han blir tatt imot gjestfritt. Under en fest til ære for han neste dag vekkerhan allmen beundring. Under en fest om kvelden og en skald opptrer med et kvad om Odysseus ved Trojas erobring. Odysseus blir så grepet av dette at han gir seg til kjenne og forteller om sine opplevelser, fra han forlot Troja med flåten sin, til han som den eneste nådde fram til Ogygie(betyr den skjulende), Kalypsos øy.Bilde fra Mirtiotissa - foto © www.panoramavillas.com - utleie av leiligheter (Vatos - Ermondes 2km fra Mirtiotissa) - opplysninger trykk på bildet Myrtiotissa ligger litt syd for Ermones. Det går en sidevei fra veien mellom Vatos til Glyfada til stranden. Kjør til høyre etter 'Villa Myrto' som ligger på høyre side av veien. Du kan kjøre nesten helt ned til stranden og parkere i en olivenlund (for ikke mange år siden var det stranden vanskelig tilgjengelig).

Dette er en av de mest kjente naturiststrendene i Middelhavet. Stranden er en av de mest idylliske i Hellas. Bratte klipper stuper ned til den idylliske stranden og du får inntrykk av at du er på en fullstendeig isolert plass. Stranden minner mer om Karibien enn Hellas.

Myrtiotissa beskrives av oss som har besøkt stranden som den peneste stranden i Europa. Den har en sjarm som ikke mange andre strender kan vise opp. Lawrence Durell er en av de mange som har hevdet at dette er det fineste stedet i hele verden. Han kalte den 'den kanskje beste stranda i hele verden'. Har du en gang besøkt Myrtiotissa kommer du sikkert tilbake igjen og igjen.

Myrtiotissa er en uoffisiell naturiststrand. Her trives mennesker med og uten klær sammen. I begge ender av stranda er det fint å snorkle.

Det er taverna på stranden. Mat og drikke selges av lokale selgere og det er uleie av solsenger og parasoller.

I nærheten av Mytiotissa er det flere små hoteller, hvor du kan leie rom for en natt eller lengre. Et av disse Panorama Villas som ligger 2 km fra Mirtiotissa, 2,5 km fra Glyfada, 3 km fra Aqualand, 350 meter fra en strand og 150 meter fra meter fra Corfu Colf Club.

Corfu Golf Club ligger like ved Vatos/Ermondes. Den regnes som den beste i Hellas og en av de bedre i Europa. Det er en 18 hulls bane. Selvfølgelig er det bar, café, restraurant på anlegget. Leie av Caddis og køller er mulig.

Ridning er også mulig er i Ropaområdet. Prisen er ca 100 norske kroner for to timer (9 euro). Her er det ponnier for barn og hester for alt fra begynnere til dyktige ryttere.

Pelekas på vestkysten er kjent for sin vakre solnedgang og sine små strender. Her finnes også en utsikts plass som kalles 'Keiserens trone' som er oppkalt etter den tyske keiser Wilhelm II. Han besøkte ofte Korfu og eide en tid Achillion.

Kontogalos nedenfor Pelekas er en deilig strand med tavernaer og mulighet for å leie rom.

Gialiskaristranden ligger på en avstikker fra veien mellom Pelekas og Sinarades. Veien går gjennom pinjelunder. Stranden har noen tavernaer og det er ofte fult på stranden.

Sinarades er en velbevart by med bygninger både fra den byzantiske og venesianske tiden.

The Folkloric Museum of Central Corfu ligger i Sinarades omtrent 12 kilometer vest for Korfu by. Museumet åpnet i 1982 av the Historical - Folkloric Society of Corfu. Museumet er en reproduksjon av et middelklassehjem i det 19 århundre som er gjenskapt i en tradisjon bygning i Sinarades. I første etasje er det et stort rom som inneholder gamle redskaper, verktøy og husholdningsredskaper. Andre etasje innholder et kjøkken, soverom og stue med orginal møblering. I tredje er det et arbeidsværelse med mange bøker og gamle dokumenter. Det er også mange festkledninger, musikkinstrumenter, keramikk og mye annet.

Kastellani som ligger øst for Sinarades var fra til 1912 distriktes administrasjonssenter. Det er to viktige kirker i landsbyen. Den ene er Zoodoxos Pigi og den andre er Agios Spiridon fra ca 1730. Ikoner fra begge disse er utstillt på det byzantiske museum i Antivouniotissa.

Kamara ligger sør for Kastellani. Grekere og venesianere som var falt i unåde hos styresmaktene bodde her. Byen har en fin brønn med nydelig vann. I nærheten er det to dårlig vedlikeholdte byzantiske klostere Agios Taxiarchis og Agios Vlassios med freskos fra 1300-., 1600-. og 1700-tallet.

Foto www.sunshineclub.gr! Agios Gordis ligger sør for Glyfada og er i dag en utpreget turiststrand. Her finner du det meste. Den nordligste delen av stranden, bakenfor hotellet som deler stranden i to, blir brukt som naturiststrand både av grekere og turister. Fra stranden og oppover er det grønne olivenlunder på den delen som ikke er utbygd. Her kan du vandre i skyggen mellom oliventrær og plukke viltvoksende urter når solen blir for sterk.

Flere norske reiseselskaper har hoteller på stranden. Det er hyppige bussavganger til og fra Korfu by og mange tavernaer. Stranden har de fleste vannsportaktiviteter, men den er i de senere årenene preget av å være et turiststed.

Kato og Ano Garouna ligger på hver sin fjellside på veien videre sydover. De gamle husene er bygd av lokal stein. Fin sted å ta en forfriskning før ferden går videre.

Kato og Ano Pavliana er bygd nær hverandre og har rundt 1 000 innbyggere.

Agios Matheos er en viktig by med rundt 1 500 innbyggere ved foten av fjellet med samme navn. I hovedgaten ligger det mange fine gamle kafenioner. Utenfor byen er det en eiketreskog og det er mange olivenlunder.

Paramonas ligger sør for Agios Gordis. Det er en fin sandstrand. Det er flere tavernaer på stranden. Du kommer ned til stranden via Agios Matheos.

Prasoudi, Kavouli og Skidi er tre fine bortgjemte strender sør for Paramonas hvor du kan gjemme deg bort og være nesten alene på stranden.

Hjelp meg med å gjøre disse sidene bedre. Når du er på Korfu eller når du kommer over opplysninger, som kan fylle ut oversikten vil jeg gjerne ha dem. <

God reise


Opprettet i 14. juli 2003 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2000 - 2012 © www.bradager.net

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu