Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
   Greske spisesteder
   Greske oppskrifter
   Nyheter fra Hellas
   Øyene
   Dodekanesene
   De joniske øyer
   Korfu
   Fakta
   Historien
   Korfu rundt
   Korfu by
Strendene på Korfu
   Vestover fra byen
   Sport og aktiviteter
   Korfulinker
   Leie bolig
   Gouvia
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Korfu - historien

Korfu er den grønneste øya i Hellas. Den blir ofte kalt Middelhavets perle eller den grønne smaragd. Bli med på en tur til denne fantastiske øya

Jaisso - kalimera!

Korfu - fra klosteret i Palekastrisia! - copyright www.bradager.net

I Korfu by finner vi den første bademuligheten. På sørsiden av det gamle fortet ligger Korfu's kommunale badestrand. Her kan en gå nesten direkte fra stranden til Esplinaden og se på folkelivet.

Utenfor byen ved det nye fortet er det også mulig å ta båt ut til en av øyene og bade når det blir for hett å vandre rundt i byen.

Nordover

Nordøstover fra Korfu by kommer vi først til Potamo. Her ligger det en liten og lite besøkt strand.

Neste stopp er Konotkali har en sandstrand som ligger på 'utsiden' av Kapp Touka omtrent 500 meter fra hovedveien. En del av stranden blir brukt av hotellet som ligger der.

Gouvia
ligger noen kilometer lengre nord og er det første store turistmålet på denne delen av øya. Stranden her er ofte grumsete og den er ikke blant de triveligste strendene. Selve Gouvia er hyggelig liten turistby og det er et utmerket utgangslpunkt for reiser rundt på Korfu. De fleste reisearrangørene har turer hit.

Kommeno finner du rett rundt svingen ved Stavros. Her ligger det en liten kirke. Her på motsatt side av Gouvia bay er det en fin liten strand med klart deilig vann.

Daphinilas ligger på den andre siden av Kommenohalvøya. Stranden har fått blått flagg av EU. Stranden er brukbar, men hotellet som ligger her har forsynt seg grovt av den.

Rett etter Daphinilas ligger det en lite brukt strandstrekning med brukbar sand. Her er det mulig å være nesten alene til tross for nærheten til turistmetropolene på strekningen. Nyt den!

Korfu - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Dassiaområdet er en stor turistmaskin omtrent 12 kilometer nord for Korfu by. Dassia betyr på gresk skog og det olivenlundene i distriktet som har gitt landsbyen navnet. Det er en mengde hoteller i området og en campingplass. Det er mange nedganger til stranden og bussene fra Korfu by stopper nesten nede på strandbredden. Stranden er smal med mange taveraer og mange typer vannsport. Noen av de mest besøkte stedene nattetid ligger her. Det er gode forbindelser til Korfu by med buss til sent på natt.

Ipsosstranden ligger ca 15 km nordover fra Korfu by. Etter at du har passert Dassia kjører du nedover noen bratte svinger og der ligger det en strand på ca en engelsk mil. Stranden blir ofte kalt 'den gyldene milen'. Ikke forstår jeg helt hvorfor for det er en smal(uhyre smal) strandstripe med en blanding av stein og sand. Ovenfor stranden går en av de mest trafikkerte veien på hele Korfu med stor trafikk hele døgnet.

På den andre siden av veien er det tavernaer, kafeer, spillehaller og engelske puber i massevis. På dager med engelsk fotball domineres pubene på ettermiddagen av engelske fotballfans og mange puber har sine favorittlag.

Dette er en av øyas partystriper. Her finner du alle tilbud. Mat, drikke, aviser og andre forlystelser som fotball på storskjerm og spilleautomater av alle slag finner her. Her får du fish and chips, tysk sauerkraut og greske retter av alle slag. Ipsos har mange fiskere og det er godt utvalg av fisk på tavernaene. Bakenfor tavernar, puber og barer finner du hoteller, campingplasser og andre overnattingssteder og campingplasser.

Barbati er et lite tettsted som ligger midt mellom olivenlundene. Den lange stranden er omringet av olivenlunder og er består av småstein og vannet er krystallklart. Det er flere gode tavernaer ved stranden. Her drives alle typer vannsport og stedet er meget populært. Stranden har blått flagg fra EU for renhet og tilbud.

Før du reiser fra Barbatiområdet bør du ta en tur oppover veien som slynger seg opp til landsbyen Spartilas. Startila er en nydelig landsby i fjellskråningen med rennende vann og en fantastisk utsikt. Her er det godt å hvile ut etter en hektisk dag på stranden.

Etter Barbati finner du en del skilt med 'beach', som alle fører ned til bittesmå strender der du kan risikerer å være for deg selv.

Glifa en liten stripe av en strand med småstein, taverna og gode muligheter til å snorkle.

Nissaki som ligger ca 2 kilometer fra Barbati har grov singelstrand. Her er er det hoteller og tavernaer og mange små viker rundt hovedstranden. Mange solslikkere, spesielt på ettermiddagen når båtene fra Kassiopi er på retur til Gouvia og Korfu by. Båtutleie og de fleste typer vannsport.

I området er det en mengde små bukter som du bare finner ved å følge de små stiene som går gjennom olivenlunder, sitronlunder, sypresser og rundt små hus.

Kaminaki er en populær snorklestrand. Båtuleie på småsteinstranden som har noen få tavernaer.

På Krouzeristranden breier Nissaki Beach hotell seg. Dette er den største og beste sandstranden etter Nissaki, men hotellet tar mye av plassen.

Foto www.bradager.net!

Agni er en liten strand med singel. Stranden har tre meget bra tavernaer som i hovedsak serverer fisk. Det er en parkeringsmuligheter i nærheten men to store utfluktsdager kan det være vanskelig å parkere. Agni taverna har en god hjemmeside med nyhetsbrev og mye godt stoff. På denne siden kan du chate med andre besøkende hjemmefra, få gresk epost adresse, stille spørsmål eller bare nyte og/eller bli misunnelig på de som besøker stedet via webkamera.

Kalami er en liten landsby som er verdenskjent gjennom lawrence Durells roman. Her bodde han en stor del av sitt liv i det hvite huset ved stranden. Broren Gerhard har skrevet flere bøker om Korfu. Den mest kjente er My Family and other Animals med historier og tegninger fra Korfu.

Kalami har flere hoteller og tavernaer. Sammen med Kouloura som ligger rundt odden mot nord utgjør den en dobeltbukt med en 250 meter lang singelstrand. Stedet er vel vært et besøk. Området herfra til Kassiopi regnes som meget fasjonabelt. Her er det utleiehus i til dels meget høy prisklasse.

Koulorastranden er ikke noe særlig og er lite besøkt. Fiskebrygga i Koulora er et av de mest fotograferte motivene på Korfu. Trolig skyldes dette at den ligger strategisk til i forhold til en stor utsiktsplass.

I området er det en rekke klipper og bukter.

Kerasia på denne lille singelstranden slutter fotstien som starter på Kaminakistranden. Det er mulig å gå videre til Kassiopi langs veien for fotturister. Stranden har en taverna.

Videre mot Ag. Stefanos ligger det noen vanskelig tilgjengelige strender på Rotschild-eiendommen.

Ag. Stefanos (nordøst) ligger ved den lille byen Agnitsini som er en liten fiskelandsby. Denne lille pene landsbyen som ligger mellom to høyder har utsikt til Albania, som bare ligger noen kilometer fra den. Her kommer båter med turister fra hele øst og nordsiden av øya inn med båter til et forfriskende bad og en matbit. Stranden i landsbyen er liten og ikke spesiell fin med sin singelsand. På kveldstid er det flere åpne barer og tavernaer.

Ikke langt fra tettstedet gjennom en olivenlund ligger det en bedre strand. Dette er en liten smal og langgrunn strand. Vannski, paragliding og vindsurfing og utleie av båter. Tennisbaner ca 1 km unna. Du kan også ta en båt videre til noen av de små strendene du ikke kan komme til over land.

Limnopoula har grov grus/småstein. Stranden er mye brukt av turoperatørene i Gouvia/Dassiaområdet. Svært få tar seg fram hit til fots selv om det er muligvia en sti fra Avlaki.

Avlaki ligger nord for Agios Stefanos. Her ligger det en lang og pen strand med klart vann og to tavernaer. Besøk denne stranden før den blir oppdaget av for mange. I helgene er det et mål for mange av Korfuitene. Herfra er det mulig å gå på tur gjennom olivenlunder til Kassiopi. Det er fler små bukter som en kan komme til langs stranden.

Bortenfor Avlaki ligger det en nesten utilgjengelig strand fra landsiden. Står du på enden av stranden (til høyre når du ser ut over sjøen) går det en sti som du kan følge i fem minutter gjennom skogen.

Koyevinos er en vanskelig tilgjengelige strand som har en taverna. Stranden har for det meste grov stein, men en liten flekk helt til høyre har sand.

Videre mot Kassiopi er det noen få strender/bukter.

Nord Korfu

Kassiopi er plassert i det nordøstre hjørnet av Korfu. Her kan du ligge på stranden og se over til Albania som ligger ca 2 km vestover. Strendene her bestsår av svaberg og fine småsteinsstrender som er en fin kontrast til det blå havet. Kassiopi er opprinnelig en fiskerlandsby, men er i dag en stor turistgetto.

Imerolia ligger i første sving etter Kassiopi. Her er finner du også en taverna.

Siki kommer du til et par svinger lenger borte i veien. Det er en bitte liten strand.

Kalamaki ligger ikke langt fra Kassiopi på veien mot Sidari. Dette er en bra sandstrand. Kalamaki er et stort utfartsmål for turistene fra Kassiopi og det kan være trangt på bussen om morgenene.

Ag. Spiridon er Korfuietenes egen strand og er ca 300 meter lang. I helgene og grekernes sommerferie er stranden befolket med nesten like mange korfuiter som runde småstein. Veiene nordover fra Korfu by er nesten som en storby i rushtrafikken, men det er rom for alle. På hverdagene kan du være nesten alene på stranden.

Går du videre til fots over brua Agios Spiridon kandu finne et par små sandbukter. Herkan du komme til å være nesten helt alene.

Acharavi- og Rodastranden henger sammen og det er en stor og bred sandstrand. Her er det mye vind og er ideel for vindsurfing.

Almiros er en kilometer lang strand ved Acharavi.

Astrakeri rett etter Kapp Roda. Dette er en stille sandstrand med svalt vann og få mennesker, som du kan nå ved å ta en vei ned fra Karousades. Her er det en god fisketaverna.

Agios Andreas er en bitte liten strand som ligger like bortenfor enden av Astrakeri

Gialos ligger ved enden av en bratt grusvei. Det er vanskelig å få snudd eller parkert der så bruk beina.

Foto www.sunshineclub.gr! Sidari ble kjent for sin Canal d'amour. Dette var en kanal i sandsteinsklippene på den vestre delen av stranda i Sidari. Sidari stranden er en lang sandstrand med mange tavernar, butikker og andre tilbud mot og ved hovedveien.

Sandsteinsklippene ligger på vestsiden av stranden og er et populært sted. Dessverre er stedet blitt nesten ødelagt av turistinvasjonen. Der det tidligere var rene fine klippeformasjoner er det nå strandstoler og parasoller i grelle farger.

Legenden forteller at den som svømte gjennom Canal d'amour skulle bli gift med den første av det andre kjønn den traff på den andre siden av kanaler (landsiden).

Obs! Vær forsiktig på klippene. De blir veldig glatte når de er våte.

Vestkysten

Kapp Drastis ligger ved en avstikker på veien til Perooulades. Stedet er kjent for sin utsikt, men det er og en liten strand der hvor veien ender. På hverdager kan du være nesten sikker på at du har bukta for deg selv.

Longasstranden nedenfor byen Peroulades, som ofte blir kalt 'Sunset Beach', har en bred sandstrand og krystallklart vann. Solnedgangen her er kanskje finere enn i Pelekas.

Agios Stefanos Avlioton er et lite og vennlig familiested med en bred sandstrand. Standen er omtrent 3 kilometer. Fin strand for windsurfing.

Arillas ligger litt syd for Agios Stefanos. Standen har fin utsikt til øyene utenfor og er omtrent 2,5 km og godt egnet for familier. Noen hevder at det er her Odyssevs ble skylt i land andre hevder at det var på Othoni (for historien se Othoni litt høyere opp på siden). Arillas er blant annet kjent for sin gode lokale vin. På 70-tallet var dette badestranden for hippier. De fant en sort leire på stranden som var egnet til å legge ansiktsmasker med. I dag er det flere turister som tar med seg leire fra stedet til hjemlandet.

Afionas er den nordligste delen av Agios Georgios Pagon. Stranden ligger nedenfor landsbyen med samme navn.

Agios Georgiou Pagon på nordvestkysten er en av de vakreste stedene på Korfu. Stranden ligger i en stor vik med gylden sand og krystallklart vann. Stranden ble stemt fra til andreplass i avstemning om bester greske strand i en avstemning i svenske Aftonbladet på våren 2003. Landsbyen har tross for utbygning beholdt mye av sin sjarm. Stranden er en 3,5 km lang sandstrand med tavernaer og vannsport.

Foto www.sunshineclub.gr! Palekastrisia ligger på nordvestkysten omtrent 25 kilometer fra Korfu by. Stedet består av en mengde viker og har et yrende badeliv. Strenden består enten av sand, stein eller klipper og vannet er utrolig klart. Det er et fint sted å snorkle eller dykke. Det er mange fine, små grotter i farvannet utenfor.

Overfor Stranden ligger et lite kloster fra 1200-tallet. Det ble bygd omkring 1228 og inneholder en fin kirke med mange vakre ikonmalerier, en olivenpresse og en hageterrasse. Her ligger det også et lite museum med ikoner, bøker og relikvier.

Liapades ligger, naturlig nok nedenfor byen med samme navn. Sandstrand med et hotell ved stranden. Korfustien går forbi her - avslutningen av dag 7 går fra terrassen på Elly Beach Hotell til Paleokastritsaveien.

Bovina Beach ligger like syd for Liapades. Det er flott utsikt over Liapadesbukta på veien ned dit. På stranden er det få mennesker og ingen 'bekvemmeligheter'.

Rett sør for Bovina Beach ligger det en strand som det er totalt umulig å nå fra land. Det er loddrette bergvegger rundt stranda, men det er mulig å nå den med båt fra Liapades. Her er det også et par huler.

Ermondes sies å være den stranden som Odyssevs ble skyldt i land etter at hans skip sank. Mange tror nemlig at øya Scheria som Homer skriver om er Korfu og det er her Odyssevs. Elven Ropa renner nedover dalen og kommer ut på dette stedet. Ropastranden er en smal strand 200 meter lang med en blanding av sand og singel. På stranden er det en dykkerskole og hotellkomplekset dominerer stranden og området.

Bilde fra Mirtiotissa - foto © www.panoramavillas.com - utleie av leiligheter (Vatos - Ermondes 2km fra Mirtiotissa) - opplysninger trykk på bildet Myrtiotissa ligger litt syd for Ermones. Det går en sidevei fra veien mellom Vatos til Glyfada til stranden. Kjør til høyre etter 'Villa Myrto' som ligger på høyre side av veien. Du kan kjøre nesten helt ned til stranden og parkere i en olivenlund (for ikke mange år siden var det stranden vanskelig tilgjengelig).

Dette er en av de mest kjente naturiststrendene i Middelhavet. Stranden er en av de mest idylliske i Hellas. Bratte klipper stuper ned til den idylliske stranden og du får inntrykk av at du er på en fullstendeig isolert plass. Stranden minner mer om Karibien enn Hellas.

Myrtiotissa beskrives av oss som har besøkt stranden som den peneste stranden i Europa. Den har en sjarm som ikke mange andre strender kan vise opp. Lawrence Durell er en av de mange som har hevdet at dette er det fineste stedet i hele verden. Han kalte den 'den kanskje beste stranda i hele verden'. Har du en gang besøkt Myrtiotissa kommer du sikkert tilbake igjen og igjen.

Myrtiotissa er en uoffisiell naturiststrand. Her trives mennesker med og uten klær sammen. I begge ender av stranda er det fint å snorkle.

Det er taverna på stranden. Mat og drikke selges av lokale selgere og det er uleie av solsenger og parasoller.

Det er flere små hoteller i nærheten hvor du kan leie rom for en natt eller lengre. Et av disse Panorama Villas som ligger 2 km fra Mirtiotissa, 2,5 km fra Glyfada, 3 km fra Aqualand, 350 meter fra en strand og 150 meter fra meter fra Corfu Colf Club.

Glyfada (stemt fram til den beste greske stranden av Grekerne) ligger på vestkysten omtrent 13 kilometer fra Korfu by. Fra Pelekas går det en vei på ca 2 km ned til Glyfadastranden. Stranden er omtrent to kilometer lang og har finkornet sand. Stranden er langgrunn og har flere tavernaer og det går busser fra Korfu by mange ganger om dagen. Stranden er en av de mest populære og derfor er det alltid mange mennesker der. Stranden egner seg utmerket til svømming, men vær klar over at de ikke er langgrunn og det er sterke undervannsstrømmer ikke så langt fra land på nordsiden. Følg med på flaggene for advarsel om fare.

Pelekas eller stranden over alle strender for "mange" ligger omtrent fire kilometer syd for Glyfada. Kontogialo er strandens rette navn. Den er lite kjent og det er sjelden mange der på dagtid. Den ligger litt sør for Glyfada nedenfor Pelekas. Fra Pelekas går det gratis buss ned til stranden. Her er det fin sand og det er flere tavernaer på stranden. Egentlig er det ikke noen strand som heter Pelekas, men byen ovenfor denne stranden bærer navnet Pelekas. Byen er kjent som solnedgangens rike. Hit kom de første interrailerne fra Italia og fant sitt mekka. De var ikke de første som elsket stedet. Lenge før dem var dette favoritstedet til Keiser Wilhelm II. Han satt på et utkikspunkt og koste seg med solnedgangen. Stedet blir i dag kalt "Keiserens trone". Her tilbrakte han mange solnedganger i tiden fra 1908 til den første verdenskrigs utbrudd. Det ligger flere viker nedenfor byen Pelekas.

Gialiskari ligger på en avstikker fra veien mellom Pelekas og Sinarades. Gialiskari er en liten, beskyttet sandstrand med nesten tropisk utseende mellom Kontogialos og Ag. Gordis. Den ligger ved en liten sidevei til høyre før du kommer til Sinarades. Åsen bakenfor stranden er full av pinjetrær så det føles nesten som om de stuper ned i vannet når du kommer ovenifra. Stranden har to tavernaer.

Foto www.sunshineclub.gr! Agios Gordis ligger sør for Glyfada og er i dag en utpreget turiststrand. Her finner du det meste. Den nordligste delen av stranden, bakenfor hotellet som deler stranden i to, blir brukt som naturiststrand både av grekere og turister. Fra stranden og oppover er det grønne olivenlunder på den delen som ikke er utbygd. Her kan du vandre i skyggen mellom oliventrær og plukke viltvoksende urter når solen blir for sterk.

Flere norske reiseselskaper har hoteller på stranden. Det er hyppige bussavganger til og fra Korfu by og mange tavernaer. Stranden har de fleste vannsportaktiviteter, men den er i de senere årenene preget av å være et turiststed.

Fieroulas er en liten strand rett sør for Agios Gordis. Du kommer til den via Pendati.

Vagionake ligger like nord for Paramonas

Paramonas ligger sør for Agios Gordis. Det er en fin sandstrand. Det er flere tavernaer på stranden. Du kommer ned til stranden via Agios Matheos.

Prasoudi, Skidi og Kavouli er tre fine strender sør for Paramonas. Prasoudi og Skidi har taverna.

Halikounas og Korission er to strender som du finner veien ned til litt sør for Agios Matheos.

Linia er en spennende strand som ligger gjemt bak sandynene nord for Agios Georgios (Argyrades).

Agios Georios (Argyrades) er en lang og bred sandstrand på vestsiden og videre sydover fra Korrison innsjøen. Her er det tavernaer i sydenden og masse sand jo lenger nord du kommer.

Maratias er en bra sandstrand med tavernaer et stykke nedenfor landsbyen med samme navn.

Vitalades er smal og har flere bra tavernaer og sanden er deilig.

Kanoulas og Mikronissi ligger vanskelig tilgjengelig nedenfor Spartera. Er er det stille og fredlig. Går du videre sydover kommer du til du kommer til enden av Arkoudillas.

Arkoudillas dette er en av de fineste strendene på Korfu og besøkene her er sjeldene.

Sørover fra Korfu by

12 kilometer sør for Korfu by ligger et stort turistområde, Benitses. Her er det yrende natteliv som på turiststedene nord for byen. Maten her er lite typisk gresk om du er heldig kan du finne noe som nesten er en gresk taverna. Strendene her er smale og er meget like strendene nord for Korfu by. Gode bussforbindelser til sent på kveld mellom Benitses og Korfu by (blå busser).

Benitses var tidligere en liten fiskelandsby, men i dag er det en velutviklet turistmaskin. Landsbyens historie går helt tilbake til Romertiden. En ruin av en romersk villa med bad fra det tredje årundre får vår tidsregning ligger her som et bevis på dette. Her ligger også en gammel britisk Aqueduct som fortsatt forsyner Korfu by med ferskvann. Benitses har en lang strand og et yrende liv døgnet rundt.

Strendene rundt Benitses er smale med grov singel og småstein. Det er anlagt kunstig sandstrand som er mer populær. Agios Ioannis Peristeron og Tzaki er to populære strender ved Benitses.

Moratika er en lang sand og singelstrand som ligger ved turiststedet med samme navn. Stranden er 4-5 meter bred og det er mye vannsport og utleie av parasoller og solstoler.

Foto www.sunshineclub.gr! Der Messongielven renner ut i havet ved landsbyen Messongi ligger det en lang sandstrand med vannsport og hoteller.

Mellom Messongi og Boukari er det mange små fine viker og strender med krystallklart vann. Disse ligger ved den mindre kystveien.

Skidi er en liten isolert strand med krystall klart vann ikke så langt fra Korission Lake.

Alikes fin sandstrand ved stedet hvor venesianerne drev saltutvinning. Stille og lite besøkt strand. Kjør ned fra Lefkimmi.

Bouka er en liten smal sandstrand ved utløpet til elva Lefkimmi. Stranden er mye besøkt at grekerne som bor i nabolaget.

Kavos 5 km lang sandstrand som ligger helt på sydspissen av Korfu (ca 43 km fra byen). Her kan du se over til naboøya Paxos og på hverdager har du mange hundre meter for deg selv.


Opprettet i 13. juli 2002 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2002 - 2012 © www.bradager.net

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu