Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
   Greske spisesteder
   Greske oppskrifter
   Nyheter fra Hellas
   Øyene
   Dodekanesene
   De joniske øyer
Korfu
   Fakta
   Historie
   Korfu rundt
   Korfu by
   Strender på Korfu
   Vestover fra byen
   Sport og aktiviteter
   Korfulinker
   Leie bolig
   Gouvia
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Korfu - Kerkyra - Corfu

Korfu er den grønneste øya i Hellas. Den blir ofte kalt Middelhavets perle eller den grønne smaragd. Bli med på en tur til denne fantastiske øya

jiasso

Gouvia strand - copyright www.bradager.net! Gouvia er en liten landsby ca 20 minutter med buss fra Korfu by. Byen ligger kloss opp til hovedveien nordover på øya.

Den består av en gate som går i vinkel. Langs denne gaten ligger det mange souvernierbutikker, tavernaer, puber og hoteller.

I dag er det ikke mange hoteller i byen som brukes av norske reiseselskaper. Tidligere var det mye noske, svenske og engelske turister i området. I dag er det færre norske og svenske, men det er kommet til mange reisende fra de baltiske landene.

Stranden i Gouvia er langt fra den beste på Korfu. På østsiden av øya i nærheten av Korfu by består strendene som oftest av singelsand. Stranden i Gouvia er påfylt bedre sand så den blir mer attraktiv. Det ligger også en strand i tilknytning til hotellet som ligger i utkanten av Gouvia litt før krysset Tzavros. Denne stranden er ikke fullt så folksom som Gouviastranden.

Utelivet

Gouvia strand - copyright www.bradager.net! Gouvia strand - copyright www.bradager.net! Gouvia strand - copyright www.bradager.net!

Gouvia har et variert uteliv. Hovedgaten er en eneste spise-, drikke- og handlegate. I bakgrunnen mot hovedveien fra Korfu by ligger hotellene.

Byen ble tidligere dominert av en mengde puber drevet av engelskmenn. På bare noen år er noen av dem bygd om til boliger. Andre er nedlagt.

Irish Knights er en av de engelsk drevende pubene som har overlevd. Her er det mulig å spille biljard og det er underholdning av ymse slag. På søndager serveres det engelsk plumpudding og annen engelsk mat.

Korfu by

Foto www.panoramavillas.com Gouvia ligger ca 20 minutter med buss fra Korfu by. Korfu by gjenspeiler de mange historiske periodene denne nydelige øya har vært igjennom. Her finner du minner om tiden øya var okkupert av forskjellige andre folkegrupper. Her er Keiser Napoleon og Keiserinne Sissi (Elisabeth av Østerike) representert og ikke minst er det mange minner fra den lange venesianske perioden.
Her er det smale smug som plutselig blir til en plass som er en oase i den venesianske bydelen og britenes cricketbane i forgrunnen på bildet.

Byens arkitektur er en blanding av gresk, venesiansk, fransk og engelsk. Her finner du trange smug, parker og plasser, spennende gater med butikker, kaféer og håndverksutsalg og idylliske små spisesteder i den gamle bykjernen. Utenfor finner du Esplinaden, den engelske cricketbanen og det gamle fortet som har forsvart Korfu mot finder i flere århundrer. Her finner du grønnsakboder som du har sett dem på utalige bilder, souvlakibarer hvor turister og fastboende står i kø for å spise gyros (grillet kjøtt i pita). Alt i en bydel, hvor du finner nye steder og plasser hver gang du går rundt i den, år etter år.

Og nærmere Italia kommer du ikke, men den greske sjelen er alltid tilstede.
Mer om Korfu by

Greske spisesteder

foto www.castaway.com Gateselgere som selger grillet mais er et vanlig syn i de fleste greske byer. Mat er for grekerne en viktig del av livet. Med solmodne tomater, ekstra virgin olivenolje, ferske urter som basilikum, oregano og andre gode urter og ikke minst den gode greske yoghurten. Hvorfor ikke bruke tid på god mat og drikke. En lunsj med gresk salat og en 1/2 kilo (grekerne bruker fortsatt kilo som mål på drikke) retsina med soda på en taverna ved stranden gjemt bort fra solen en liten stund. Hva er vel bedre?
Over 50 Greske matoppskrifter har jeg samlet på min greske meny.

Grekernes søndagslunsj varer lenge og aftensmåltidet på tavernaen begynner sent og varer til tidlig på natt. Her samles barn, unge og voksne. Hele familen går ut sammen med naboer og venner. Grekerne elsker lange måltider. Du finner den beste maten på steder hvor det er mange grekere og få turister. Utestedene er av forskjellige kategorier der som her hjemme.


Hvor går en greker når han vil ha en kaffe, øl, soulakia eller en bedre middag? Gresk taverna har jeg kalt min oversikt over forskjellige typer serveringsteder du finner i Hellas og hvilke retter du får servert på dem.Opprettet i 8. september 2005 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2000 - 2012 © www.bradager.net
eXTReMe Tracker

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu