Hovedsiden
Akerselva
All verdens mat
Grünerløkka
Hellas
   Greske spisesteder
   Greske oppskrifter
   Nyheter fra Hellas
   Øyene
   Dodekanesene
   De joniske øyer
   Korfu
   Fakta
   Historien
   Korfu rundt
   Korfu by
   Strendene på Korfu
   Vestover fra Korfu by
Sport og aktiviteter
   Korfulinker
   Leie bolig
   Gouvia
Lesvos
Mytologi
Rutetider

Korfu

Korfu er den grønneste øya i Hellas. Den blir ofte kalt Middelhavets perle eller den grønne smaragd. Bli med på en tur til denne fantastiske øya

Jaisso - kalimera!

Korfu etter en regnskur - Trykk for større bilde! - copyright www.bradager.net

Sport og fritidsaktiviteter er det mange muligheter til å bedrive på denne fantastiske øya. På alle større strender er det utleie av padlebåter og mye annet. Det er mange tilbud til den som ønsker å kaste seg ut i det. Vannscoterutleie, vannskikjøring og dykking er vannlige tilbud på de største strendene. På mindre strender er tilbudet mer begrenset og på de minste er det knapt en sandseng å oppdrive.

Denne siden skal inneholde informasjon om de tilbudene som er rundt på øya og vil i den nærmeste perioden bli mer og mer innholdsrik.


 

Cricket

Korfu er kjent for å ha den av de få cricketbanene utenfor det britiske imperium. Banen ligger midt i midt i Korfu by mellom det gamle fortet og gamlebyen. Her spilles det kamper hver søndag mellom øyas egne lag og mot tilreisende lag. Cricket er en arv fra britenes 50 års opphold på øya.

Dykking

Det er mulig å leie dykkerutstyr flere steder på øya og det det er organiserte dykkerturer flere steder rundt på øya. Spesielet er det mange muligheter til både å leie utstyr og dykke på vestsiden av øya.

Ridning

Ferske og erfarende ryttere kan opplev Korfu fra hesteryggen. Flere steder rundt om på øya arrangeres det turer både for de garvede og nybygnere. Fra Ropa Valley Stabels i Ermondes (Ropadalen) arrangeres det to timers turer for grupper. Gruppene deles inn etter deltakernes erfarenhet. Det er vanligvis to turer om dagen. Mer informasjon finnes på nettstedet til Corfu Golf Club under vignetten horseridig Prisen er ca 100 norske kroner for to timer (9 euro). Her er det ponnier for barn og hester for alt fra begynnere til dyktige ryttere.

Tennis

Korfu var den første plassen sporten ble utøvd i Hellas. I 1896 stiftet en gruppe unge menn en tennisklubb. I dag er det mange tennisklubber på øya.

Golf

Golf kan spilles på Corfu Golf Club. Det er en meget god bane ifølge de som er kjent med sporten. Banen ligger i Ropa Valley ved Ermones. Mer informasjon om banen finner du på Corfu Golf Club

Corfu Golf Club ligger like ved Vatos/Ermondes. Den regnes som den beste i Hellas og en av de bedre i Europa. Det er en 18 hulls bane. Selvfølgelig er det bar, café, restraurant på anlegget. Leie av Caddis og køller er mulig.

Aqualand

Fiks dette snarest - link til Aqualand

Aqualand eller Corfu Water Park, ligger i Ag Ioannis på veien fra Korfu by til Glifada. Det er en stor vannpark med sklier og mange andre attraksjoner. Korfu Aqualand er Europas største og trekker turister fra hele Verden. Det er tilbud for både liten og stor med mange bassenger, barer og spisesteder.

For åpningstider se Aqualand

Annen vannsport Forskjellige typer vannaktiviteter finnes på de fleste strender rundt øya. De beste stedene for windsurfing er på vestsiden, mens de mest organiserte aktivitetene er på østsiden.

Seiling - marinaer

Det er 3-400 seilbåter til utleie rundt om på øya av forskjellig størrelse. I Gouvia litt nord for Korfu by er det det mer en 500 fortøyningsplasser så skulle du komme med båt fra en annen øy så kan du ankre opp her. Det er kort vei herfra til byen

Marinaer finnes også i Benitses, Kasiopi, Petriti, Paleokastrisia og Lefkimi.

Korfu seilklubb arrangerer en internasjonal seilregatta hvert år.

Turer

Det er mange muligheter til å gå turer på Korfu. Her finner du noen utgangspunkter med enkle guider for forturer på Korfu. Noen av dem har jeg selv gått. Andre er hentet fra samarbeidsparnere og andre presenterers fra nettsteder som omhandler Korfu.

Her er noen forslag:
Tur 1 fra Agiosgeorgios.co.uk i området rundt Agios Georgios.
Turen tar ca 1 til 1 1/2 time.
Tur 2 fra Agiosgeorgios.co.uk i området rundt Agios Georgios. Turen går blant annet langs stranden.
Turen tar 1 - 2 timer
Tur 3 fra Agiosgeorgios.co.uk i området rundt Agios Georgios går langs stranden og over klippen.
Turen tar rundt 5 timer inklusive pauser.

Hjelp meg

med å gjøre disse sidene bedre. Når du er på Korfu eller når du kommer over opplysninger, som kan fylle ut oversikten vil jeg gjerne ha dem. Bruk e-post valget på menyen øverst på siden.

God reise


  Opprettet i september 2002 og sist oppdatert 1. januar 2012 - Copyright 2000 - 2012 © www.bradager.net

Gresk mat

Fisk er det nok av på markedet i Korfu by. Over 50 greske oppskrifter finner du på min greske oppskriftside. Fra fiskemarkedet på Korfu